Πόσο κοστίζει το ισχυρότερο Peugeot παραγωγής;


Το Peugeot 508 με τα διακριτικά PSE είναι η ισχυρότερη πρόταση στην ιστορία της γαλλικής φίρμας, πόσο όμως μπορεί να κοστίζει ένα υβριδικό sportsedan 360 ίππων στη γερμανική αγορά;

  • 19/12/2020

Οι 360 ίπποι δεν αποτελούν ένα μέγεθος το οποίο μπορεί να προκαλέσει τον φόβο και τον τρόμο στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία έχοντας προ πολλού ξεπεραστεί ακόμα και σε κατηγορίες όπως αυτή των μικρομεσαίων διαστάσεων hatchbacks.

Για την Peugeot παρ’ όλα αυτά το 508 PSE των 360 ίππων αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της καθώς πρόκειται για την ισχυρότερη πρόταση που έχει περάσει στη γραμμή παραγωγής.

Το plug-in υβριδικό 508 Peugeot Sport Engineered είναι τετρακίνητο και αποδίδει 360 ίππους με 520 Nm ροπής χάρη στο συνδυασμό θερμικού κινητήρα με δύο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους στον εμπρός και πίσω άξονα.

 Ο συνδυασμός αυτός έδωσε τη δυνατότητα επιτάχυνσης από στάση στα 100km/h σε 5,2 sec, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Η ηλεκτρική ενέργεια η οποία αποθηκεύεται στις μπαταρίες ιόντων λιθίου αρκεί ώστε το γαλλικό sportsedan να διανύσει έως και 42 χιλιόμετρα πριν ο λόγος περάσει στον κινητήρα βενζίνης.

Φυσικά όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά στοιχίζουν και μάλιστα ακριβά κρίνοντας από την τιμή του αυτοκινήτου στη γερμανική αγορά.

Με τον γερμανικό ΦΠΑ στο 19%  το ισχυρότερο μέχρι σήμερα Peugeot κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 66.640 ευρώ ή 67.940 ευρώ αν κάποιος θελήσει να αποκτήσει την station wagon έκδοση του αυτοκινήτου.

Σε ό,τι αφορά στην ελληνική αγορά, η τιμή του ισχυρότερου Peugeot παραγωγής δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα γνωστή, αλλά θα αποτελέσει έκπληξη αν και εφόσον βρεθεί σε χαμηλότερα επίπεδα από εκείνα της Γερμανίας.

Διαβάστε περισσότερα για το Peugeot 508 PSE εδώ.