Πόσο κοστίζει το whisky της Aston Martin;


Ποτό και οδήγηση δεν πάνε μαζί, αυτό ωστόσο δεν απαγορεύει στην Aston Martin να τοποθετήσει το έμβλημά της πάνω σε μια φιάλη ενός εξαιρετικού single malt 56 ετών.

  • 6/8/2020

Έναν νέο τρόπο να ικανοποιήσει το ιδιαίτερα απαιτητικό κοινό της βρήκε η Aston Martin, εγκαταλείποντας -έστω και προσωρινά- τα εκθαμβωτικά τετράτροχα για χάρη ενός single malt whisky.

Για την ακρίβεια όχι οποιοδήποτε whisky αλλά εκείνου που παράγει από το 1779 μέχρι σήμερα σε ένα αποστακτήριο στις δυτικές ακτές της Σκωτίας.

Πρόκειται για το αποστακτήριο της Bowmore το οποίο και εφοδίασε την Aston Martin με ένα single malt whisky 56 ετών, αντάξιο της φήμης και της ιστορίας των δύο εταιρειών.

Η Aston Martin φρόντισε για τα υπόλοιπα, δημιουργώντας το απαραίτητο… περιβάλλον για να φιλοξενήσει το whisky της Bowmore και να κεντρίσει το ενδιαφέρον των πελατών της, οι οποίοι δεν θα χάσουν μάλλον την ευκαιρία να προσθέσουν στη συλλογή τους τη συγκεκριμένη φιάλη.

Ακούγεται εύκολο αλλά δεν είναι. Όχι γιατί κάθε φιάλη θα κοστίζει μια μικρή περιουσία, ήτοι 55.000 ευρώ, αλλά γιατί θα παραχθούν μόλις 25 τεμάχια.

Μόλις 25 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το συγκεκριμένο whisky της Bowmore τοποθετημένο σε μπουκάλι της Aston Martin, το οποίο πέρα από το έμβλημα της βρετανικής φίρμας, "περικλείεται" και από ένα πιστόνι.