Πόσο κοστίζει το υπερπολυτελές van της Lexus;


Αστρονομική θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την τιμή του υπερπολυτελούς van της Lexus, το οποίο υπόσχεται μοναδική εμπειρία μετακίνησης.

  • 10/9/2020

Το πρώτο van στην ιστορία της Lexus αποτελεί γεγονός. Το Lexus LM παρουσιάστηκε στην κινεζική αγορά, εισάγοντας την ιαπωνική φίρμα σε μια πολύ ιδιαίτερη κατηγορία οχημάτων.

Αν και βασίζεται στο ταπεινό Toyota Alphard, το Lexus LM υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία μετακίνησης, εξασφαλίζοντας ανέσεις που μπορούν συγκριθούν μόνον με πολυτελές Lear Jet.

Πέρα από τις ιδιαιτερότητες της εμφάνισής του, το οποίο  χαρακτηρίζεται από την κεντρική εισαγωγή αέρα, το πρώτο van στην ιστορία της Lexus έχει να παρουσιάσει πλήθος διαμορφώσεων για το εσωτερικό του, οι οποίες καθορίζουν και τον συνολικό αριθμό των επιβατών.

Ξεκινώντας, λοιπόν, από επταθέσιο το Lexus LM καταλήγει τετραθέσιο, με τους δύο επιβάτες να έχουν στη διάθεσή τους δύο αναπαυτικές πολυθρόνες  με δυνατότητα ανάκλησης, μια οθόνη μεγέθους 26 ιντσών, η οποία και τους χωρίζει από τον χώρο του οδηγού και του συνοδηγού, καθώς και ένα ψυγείο ικανό να φιλοξενήσει δύο μπουκάλια σαμπάνιας.

Για την κίνηση του αυτοκινήτου φροντίζει το υβριδικό σύνολο που έχει αφετηρία τον ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2,5 λίτρων και αποδίδει 161 ίππους. Τις προδιαγραφές της έκδοση LM 300h συμπληρώνουν το κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης και το σύστημα τετρακίνης.

Μεταγενέστερα στην γκάμα του αυτοκινήτου ενδέχεται να προστεθεί και ο «συμβατικός» κινητήρας βενζίνης των 3,5 λίτρων της έκδοσης LM 350.

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος, μιας και η επταθέσια έκδοση του ιαπωνικού van κοστίζει σχεδόν 170.000 δολάρια, ενώ αν κάποιος επιθυμεί να αποκτήσει την κορυφαία της σημερινής γκάμας του θα χρειαστεί να καταβάλλει περισσότερα από 200.000 δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H Alfa Romeo Giulia QV κόντρα στην BMW M4 και στο Audi RS5 (Video)

Η νέα Mercedes-Benz SL είναι ένα αυθεντικό sportscar

Το νέο Ford Bronco θα έχει και έκδοση Raptor με πάνω από 400 PS

Lucid Air: Ό,τι αξίζει να γνωρίζεται για το κορυφαίο ηλεκτρικό αυτοκίνητο του πλανήτη!

Στα άκρα η νέα BMW M3 CSL

Και για όλες οι τελευταίες ειδήσεις από το χώρο του αυτοκινήτου κλικ ΕΔΩ