Πόσο μπορεί να κοστίζει ένα αλουμινένιο τραπέζι;


Τραπέζια υπάρχουν πολλά. Αν όμως μιλάμε για ένα "coffee-table" διακοσμημένο με μία γλυπτή Ferrari με την υπογραφή της αμερικανικής Discommon, τότε ίσως και να μπορούν να δικαιολογηθούν τα 20.000 δολάρια που κοστίζει.

  • 12/2/2018

Η βασική ύλη είναι αυτή που χρησιμοποιείται ευρύτατα σε σπορ μοντέλα και supercars. Όχι δεν είναι το ανθρακόνημα, αλλά το αλουμίνιο. Και για να κατασκευαστεί το τραπέζι που βλέπετε απαιτούνται συνολικά 100 ώρες (οι 50 για το… γλυπτό!), ενώ η συνολική παραγωγή θα περιοριστεί στα μόλις 10 τεμάχια που με τον χρόνο (και την τρέλα και την ματαιοδοξία του καθενός) θα αποκτήσουν συλλεκτική αξία. Εννοείται πως το κάθε κατά παραγγελία τραπέζι θα φέρει στην επιφάνεια του το μοντέλο που επιθυμεί… αυτός που πληρώνει!

Πάντως, πριν αρχίσετε να κάνετε υπολογισμούς να πούμε πως τα 20.000 δολάρια είναι η αρχική τιμή πώλησης αφού το κόστος μεταβάλλεται ανάλογα με την πολυπλοκότητα που έχει κάθε σμιλεμένο αυτοκίνητο. Εδώ βλέπετε ένα τραπέζι με μία Ferrari F40, ενώ για την ώρα έχει κατασκευαστεί και ένα ακόμη με ένα αρχέτυπο Ford GT. Και συν όλων αυτών θα πρέπει να υπολογίσετε και το κόστος για τις καρέκλες ή τα καθίσματα. Ε, κοτζάμ τραπέζι θα αγοράσουν αυτοί οι 10... στο που θα κάθονται θα κολλήσουν; Ν.Μ.