Πόσο πωλείται μία Pagani Huayra Roadster με μόλις 320 χιλιόμετρα στο κοντέρ ;


Τα αυτοκίνητα του Pagani αρχίζουν και γίνονται περιζήτητα στις δημοπρασίες, ιδίως όταν πρόκειται για κάποιες ειδικές εκδόσεις όπως αυτή εδώ η ανοιχτή Ηuayra
  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/12/2019
Aξιοθαύμαστη περίπτωση ανθρώπου ο Horacio Pagani και ακόμα περισσότερο τα αυτοκίνητά του. Πρακτικά πρόκειται για ένα και μόνο αυτοκίνητο το οποίο εξελίχθηκε αργά και πλέον έχει αποκτήσει την δική του θέση στο πάνθεον των supercars στην ιστορία της αυτοκίνησης.
 
Τα τελευταία χρόνια, τα αυτοκίνητά του στις δημοπρασίες πιάνουν υψηλές τιμές. Ιδίως όταν πρόκειται για ειδικές εκδόσεις, κάτι στο οποίο ο Pagani ειδικεύεται τα τελευταία χρόνια.
 
Ο οίκος RM Sotheby's βγάζει στο σφυρί ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Πρόκειται για μία Blue Carbon Pagani Huayra Roadster, η οποία υπολογίζεται ότι θα αγγίξει ή και θα ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια δολάρια σε τιμή.
 
Πρόκειται για το νούμερο 42 από τα 100 που έφτιαξε ο Pagani από το 2017 που παρουσίασε την Roadster στην Γενεύη. Το ενδιαφέρον με την περίπτωσή της είναι ότι το αμάξωμά της είναι κατασκευασμένο από carbon κάτι που την φέρνει 80 κιλά ελαφρύτερη (!) από την κλειστή έκδοση.
 
Πέρα από το εντυπωσιακό αμάξωμα, ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στο σαλόνι, με απίστευτη πολυτέλεια και πανάκριβα υλικά και πάντα με την ιδιαίτερη αισθητική που έχουν όλα τα αυτοκίνητα του Pagani. 
 
Το αυτοκίνητο αυτό είχε πωληθεί στην Αμερική και είχε τον κλασικό V12 της Mercedes AMG με τους 754 ίππους και τα 1.000 Nm ροπής. Είναι απίστευτα προσεγμένη και στο οδόμετρό της έχει γράψει μόλις 320 χιλιόμετρα.
 
Ουσιαστικά πρόκειται για μία ακόμα από εκείνες τις περιπτώσεις όπου ο ιδιοκτήτης επενδύει πάνω σε ένα πανάκριβο αυτοκίνητο, βγάζοντας μέσα σε λίγα χρόνια και χωρίς κόπο ένα-δυο εκατομμύρια δολάρια.