Πόσο πωλείται το Aspark Owl των 2.012 ηλεκτρικών ίππων;


Το Aspark Owl των 2012 ίππων και των 2.000 Nm ροπής δεν είναι μόνο το ταχύτερο ηλεκτρικό hypercar του πλανήτη αλλά και το ακριβότερο.

  • 1/1/2021

Η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης έχει ανοίξει νέους ορίζοντες στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία καθιστώντας πιο εύκολη τη δημιουργία υπεραυτοκινήτων.

H περίπτωση της κροατικής Rimac είναι χαρακτηριστική, όχι όμως και η μοναδική, καθώς στην άλλη άκρη της υφηλίου και ειδικότερα στην Ιαπωνία το ηλεκτροκίνητο hypercar ονόματι Aspark Owl επιχειρεί να δώσει τις δικές του απαντήσεις.

Με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 2012 ίππων και 2.000 Nm ροπής και με μπαταρίες ιόντων λιθίου, ενεργειακής χωρητικότητας 64 kWh, οι οποίες εξασφαλίζουν αυτονομία 450 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με την ιαπωνική φίρμα που υπογράφει την κατασκευή του, η διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε λιγότερα από 2 δευτερόλεπτα ενώ σε μόλις 10,6 δευτερόλεπτα το ταχύμετρο του ηλεκτρικού hypercar έχει φτάσει τα 300 χλμ./ώρα.

Το Aspark Owl θα κατασκευαστεί σε 50 αντίτυπα, εκ των οποίων κάποια έχουν ήδη βρει ιδιοκτήτη, παρά την αστρονομική τιμή των 2,9 εκατομμυρίων ευρώ και την προκαταβολή των 50.000 ευρώ που απαιτείται ώστε να βάλει κανείς υποψηφιότητα για την απόκτηση του ιαπωνικού hypercar.

Σε κάθε περίπτωση, είκοσι αντίτυπα του αυτοκινήτου προορίζονται για τη γηραιά ήπειρο ώστε οι έχοντες και οι κατέχοντες της Ευρώπης να προσθέσουν στη συλλογή τους το ταχύτερο –για την ώρα- ηλεκτρικό αυτοκίνητο του πλανήτη.    

        

Διαβάστε ακόμα:

Rimac C_Two: O ήχος των 2.000 ηλεκτρικών ίππων (Video)

O Ν. Rosberg στο τιμόνι του κροατικού hypercar των 2.000 ίππων