Πόσο πωλήθηκε μια Toyota Supra από το 1994;


Αν και μένουν λίγες ημέρες για την παρουσίαση της νέας γενιάς, μία Supra MK IV επιβεβαίωσε ότι το ιαπωνικό αυτοκίνητο έχει δημιουργήσει το δικό του υψηλό status στους συλλέκτες κλασικών μοντέλων.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/1/2019

Με τη νέα Supra προ των πυλών και την Toyota να δίνει με το σταγονόμετρο τις όποιες πληροφορίες, έρχεται μια είδηση από την Αμερική να επιβεβαιώσει ότι το όνομα "Supra" έχει καταγραφεί πλέον ως ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά στο μυαλό των φίλων του αυτοκινήτου.

Μία Supra MK IV του 1994 με 7000 μίλια στο οδόμετρό της βγήκε σε δημοπρασία και κατάφερε να πιάσει το απίστευτο ποσό των 121.000 δολαρίων. Είναι με διαφορά η ακριβότερη Supra της γενιάς της που έχει πωληθεί και προφανώς ο άνθρωπος που την αγόρασε υπολογίζει ότι σίγουρα θα βγάλει κάποιο μεγάλο κέρδος καθώς η αξία της μόνο προς τα πάνω θα πηγαίνει.

Η συγκεκριμένη Supra ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, λες και είχε βγει μόλις χθες από την έκθεση. Το χρώμα του αμαξώματος, το σαλόνι, ο κινητήρας, το πλαίσιο έμοιαζαν σαν να μην είχαν περάσει από πάνω τους 25 ολόκληρα χρόνια, με τον ιδιοκτήτη της να την έχει προσέξει σε απίστευτο βαθμό.

Μάλιστα η συγκεκριμένη δεν έχει αυτόματο αλλά μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, κάτι που την καθιστά ακόμα πιο ελκυστική για το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Όσο για την τιμή της μπορεί να μοιάζει εκτός πραγματικότητας, όμως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει δημιουργήσει τον δικό του μύθο (που ενισχύθηκε μέσω των ταινιών Fast And Furious) ενώ μεγάλο ρόλο παίζει και η νοσταλγία για τα 90's που είναι πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια.