Ποσό ρεκόρ για ένα Honda Civic Si του 2000


Σε ποσό ρεκόρ πωλήθηκε ένα Honda Civic Si του 2000 με μόλις 9.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρό του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/6/2020

Τα καλά πράγματα στη ζωή κοστίζουν κάτι που ήρθε να επιβεβαιώσει ένα Honda Civic Si το οποίο παρά το γεγονός ότι βγήκε από τη γραμμή παραγωγής πριν από 20 χρόνια πωλήθηκε έναντι 50.000 δολαρίων.

Τι ιδιαίτερο είχε το συγκεκριμένο Honda Civic; Ήταν πρακτικά καινούργια μιας και στα χέρια του πρώτου ιδιοκτήτη του δεν είχε διανύσει περισσότερα από 9.000 χιλιόμετρα.

Βαμμένο στο χαρακτηριστικό μπλε χρώμα αμαξώματος και με τον ατμοσφαιρικό VTEC κινητήρα του 1,6 λίτρου να αποδίδει 160 ίππους, το ιαπωνικό coupe αποδείχθηκε ένα πραγματικό διαμάντι το οποίο μάλιστα δεν δυσκολεύτηκε να βρει κάποιον για να εκτιμήσει την αξία του.

Η απολύτως… εργοστασιακή κατάστασή του αποδείχθηκε ένα ακόμα προσόν για ένα αυτοκίνητο το οποίο αποτέλεσε ένα από τα αγαπημένα «παιχνίδια» των βελτιωτών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

Η αρχική τιμή του αυτοκινήτου ήταν 27.250 δολάρια, ωστόσο, μετά από τέσσερις ημέρες σε διαδικτυακή πλατφόρμα δημοπρασιών, η τιμή του εκτινάχθηκε στα 50.000 δολάρια.

Υπερβολή; Θα το αποδείξει η ιστορία, μιας και το συγκεκριμένο Honda Civic έχει όλα τα εφόδια ώστε να αποτελέσει στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον κομμάτι μια συλλογής γήινων μεν σπάνιων δε αυτοκινήτων.