Πόσο θα «πιάσει» αυτό το σπάνιο Ford GT40 Roadster;


Πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο Ford που θα αλλάξει χέρια στο επερχόμενο Monterey Car Week που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/8/2019

Η Ford είχε κατασκευάσει συνολικά 12 πρωτότυπα GT40 εκ των οποίων τα επτά είχαν σκληρή οροφή και τα υπόλοιπα πέντε ήταν Roadster. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι το πρώτο από την πεντάδα με αριθμό πλαισίου GT/108. Κατασκευάστηκε το Μάρτιο του 1965 και από το εργοστάσιο της Ford Advanced Vehicles βγήκε με ένα μοτέρ 4,7 lt Cobra προδιαγραφών.

Μετά τις δοκιμές στο Silverstone το αυτοκίνητο ταξίδεψε στην Καλιφόρνια και συμμετείχε σε διάφορες εκδηλώσεις. Με αυτό το αυτοκίνητο ο Carroll Shelby πήρε τον Henry Ford ΙΙ για μία αξέχαστη βόλτα με τον τελευταίο να είχε επενδύσει πολύ μεγάλα ποσά για το πρότζεκτ του GT40.

Αργότερα το 1965 με το πρωτότυπο GT4 Roadster ο Jim Clark είχε κάνει μερικούς γύρους στο αμερικανικό Grand Prix. Στη συνέχεια το αυτοκίνητο άλλαξε αρκετά χέρια και το 1983 πέρασε από ένα μεγάλο σέρβις. Τα πάντα φυσικά είναι σε άριστη κατάσταση και με πιστοποιητικά αυθεντικότητας. Κάπως έτσι αυτό το Ford θα πωληθεί για περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια όπως εκτιμά ο οίκος RM Sotheby’s.