Πότε έρχεται το μικρό ηλεκτρικό Crossover της Volvo;


Η Volvo μετά το XC40 Recharge φαίνεται να ετοιμάζει και ένα ακόμη μικρότερο αμιγώς ηλεκτρικό crossover.

  • 16/6/2021

Η Volvo παρουσίασε το XC40 Recharge φέτος και οι φήμες εντείνονται όλο και περισσότερο ότι θα ενταχθεί στη γκάμα της ένα ακόμη μικρότερο αμιγώς ηλεκτρικό crossover.

Πολύ λίγα είναι γνωστά για το μοντέλο σε αυτό το σημείο, όμως σχεδόν σίγουρα θα είναι ένα crossover κατηγορίας Β με πιθανότερα ονόματα τα XC20 ή XC30.

Το μοντέλο της Volvo θα ανταγωνιστεί εμπορικά με τα mainstream crossover της κατηγορίας, όπως τα Ford Puma, Peugeot e-2008 και Opel Mokka-e. Είναι βέβαια ασφαλές να υποθέσουμε ότι το XC20/XC30 θα είναι λίγο πιο ακριβό από αυτά και αρκετά πιο πολυτελές με μία premium αύρα, όπως και τα υπόλοιπα crossover των Σουηδών με πιο πρόσφατο παράδειγμα το XC40 Recharge.

Οι τεχνικές προδιαγραφές παραμένουν άγνωστες μέχρι στιγμής, αλλά το XC20/XC30 αναμένεται να προσφέρεται αποκλειστικά με ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, καθώς η Volvo πηγαίνει προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της έως το 2030.

Αν όλα πάνε καλά, σύμφωνα με το πλάνο της Volvo, το μοντέλο θα κυκλοφορήσει το 2023. Ενώ υπάρχουν πολλές αναπάντητες απορίες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Håkan Samuelsson έχει δηλώσει ότι το crossover θα βασιστεί στην Αρχιτεκτονική Sustainable Experience της Geely.

«Νομίζω ότι είναι πολύ πρακτικό και έξυπνο να μοιραστούμε αυτήν την πλατφόρμα, ώστε να μπορούμε να έχουμε μία δομή εξοικονόμησης κόστους για ένα μικρότερο αυτοκίνητο που θα είναι πολύ ανταγωνιστικό.», πρόσθεσε ο Samuelsson.