Πότε έρχεται το νέο Kia Sportage;


Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του Hyundai Tucson, σειρά παίρνει το αντίστοιχου μεγέθους και χαρακτήρα crossover της Kia, το γνωστό σε όλους Sportage.

  • 28/9/2020

Συνέχεια στην παρουσία της στην κατηγορία των μικρομεσαίων διαστάσεων SUV πρόκειται να δώσει η Kia, επενδύοντας στην παράδοση που έχει χτίσει με το ιδιαίτερα δημοφιλές στη χώρα μας Sportage.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν το κορεατικό SUV να επιστρέφει πλήρως ανανεωμένο τον προσεχή Απρίλιο, ακολουθώντας το αιχμηρό σχεδιαστικό παράδειγμα του επίσης νέου Hyundai Tucson.

Πέρα από το ίδιο «δάπεδο» τα δύο κορεατικά SUV θα μοιράζονται και τα ίδια μηχανικά μέρη, κάτι που σημαίνει ότι αφετηρία για το Hyundai Tucson θα αποτελέσει ο κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,6 λίτρων.

Σχεδόν σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η εξέλιξη και η παραγωγή mild hybrid και plug-in υβριδικών εκδόσεων οι οποίες θα χαρίσουν στην Kia τη δυνατότητα να περιορίσει τον μέσο όρο των εκλυόμενων ρύπων του στόλου της και να προσφέρει μια αξιόλογη εναλλακτική στις πέρα από κάθε αμφιβολία αποδοτικές εκδόσεις diesel.

Σύστημα τετρακίνησης και ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη θα αποτελούν τις επιλογές ως προς το σύστημα μετάδοσης, συμπληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου.

Κρίνοντας από το νέο Hyundai Tucson, οι διαστάσεις του νέου Kia Sportage θα διατηρηθούν στα επίπεδα του σημερινού μοντέλου. Αντιθέτως, η σχεδίαση αναμένεται να είναι ακόμα πιο αιχμηρή, συντηρώντας την παράδοση που θέλει την Kia να επιλέγει την επίθεση αντί της άμυνας σε όλα τα επίπεδα.

Διαβάστε ακόμα:

Δοκιμάζουμε το KIA Sportage 1.6 CRDI 136 PS 2WD GT-Line