Πότε έρχεται το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Seat;


Του χρόνου αναμένεται να κυκλοφορήσει το ηλεκτρικό Mii αλλά ουσιαστικά το πρώτο νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τα σήματα της ισπανικής εταιρίας θα λανσαριστεί το 2020.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 22/3/2018

Το ηλεκτρικό Mii που θα δούμε του χρόνου θα βασίζεται στην αντίστοιχη έκδοση του VW up! αλλά με πολύ μεγαλύτερη μπαταρία και αυτονομία. Ωστόσο, η Seat θα αποκτήσει ένα γνήσιο ηλεκτρικό που θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MEB και με λίγα λόγια στο πεντάθυρο της VW που το γνωρίζουμε ως I.D. Hatchback. Την είδηση επιβεβαίωσε ο Luca de Meo, o CEO της ισπανικής μάρκας, στην διάρκεια του ετήσιου συνέδριου για τα μελλοντικά πλάνα της Seat.

Το πεντάθυρο ηλεκτρικό Seat που θα λανσαριστεί το 2020 θα έχει τουλάχιστον 500 km αυτονομία και πιθανότατα θα ονομάζεται Born, Born-E ή e-Born (από την γραφική περιοχή El Born της Βαρκελώνης). Σχεδιαστικά θα έχει μία πιο επιθετική και φουτουριστική προσέγγιση από το νέο Leon, το οποίο επίσης θα έχει δύο ηλεκτροϋβριδικές εκδόσεις (μία mild hybrid με σύστημα 48V και μία plug-in υβριδική).

Υπενθυμίζεται πως η νέα γενιά Leon θα παρουσιαστεί το 2019, ενώ στα μελλοντικά πλάνα της νεοσύστατης Cupra περιλαμβάνονται και EV εκδόσεις υψηλών επιδόσεων.