Πότε θα δούμε την ηλεκτρική Mercedes C-Class;


Πριν από μερικές μέρες παρουσιάστηκε η ολοκαίνουργια γενιά C-Class η οποία θα έχει και ηλεκτρική έκδοση.

  • 26/2/2021

Σε βάθος χρόνου στην γκάμα της νέας C-Class θα ενσωματωθούν τόσο μια plug-in υβριδική έκδοση όσο και μια δίλιτρη AMG. Στον αντίποδα το νέο μοντέλο της Mercedes θα έχει και μια ηλεκτρική έκδοση που θα βασίζεται σε μια εντελώς νέα αρχιτεκτονική για αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων.

Ενώ η C-Class και η S-Class βασίζονται στην πλατφόρμα MRA η νέα ηλεκτρική C-Class δεν θα χρησιμοποιεί τη νέα πλατφόρμα MEA (πάνω στην οποία βασίζεται η EQS), αλλά σε μια νέα με την ονομασία MMA.

Όπως και να έχει η ηλεκτρική C-Class δεν προβλέπεται νωρίτερα από το 2024. Η Mercedes διαθέτει την EQC και πριν από μερικούς μήνες παρουσίασε την EQA. Σειρά έχουν EQE κα οι EQS που θα αποκαλυφθούν μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

Η είδηση προέρχεται από το βρετανικό Autocar όπου ο COO της εταιρίας, Markus Schafer, δήλωσε μεταξύ άλλων πως υπάρχει πολύ ισχυρή ζήτηση για τις ηλεκτρικές Mercedes και πως σύντομα θα υπάρχει μια πλήρη γκάμα επιλογών. Σε αυτό θα βοηθήσει η νέα πλατφόρμα ΜΜΑ που θα χρησιμοποιείται από το 2024 σε όλα τα νέα μοντέλα μηδενικών ρύπων.