Που «κολλάει» η συμφωνία PSA-General Motors


Εντατικοποιούνται το Σαββατοκύριακο οι συνομιλίες μεταξύ ομίλου PSA και General Motors, με το συνταξιοδοτικό να παραμένει το μεγάλο αγκάθι!

  • 3/3/2017

Στις 7 Μαρτίου, την πρώτη press day της έκθεσης της Γενεύης φαίνεται να αποτελεί στόχο των ομίλων PSA και General Motors για να ανακοινώσουν τη συμφωνία για την πώληση της Opel/Vauxhall στους Γάλλους στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που αναμένεται να παρακολουθήσει όλος ο πλανήτης.

Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Bloomberg και Reuters μέσα στο Σαββατοκύριακο οι συνομιλίες θα εντατικοποιηθούν προκειμένου να κλείσει το deal και να ανακοινωθεί επισήμως στην έκθεση της Γενεύης.

Αυτό είναι το θετικό σενάριο, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που εκφράζουν τις ενστάσεις τους για την ομαλή έκβαση της συμφωνίας λόγω της πολυπλοκότητάς της, η οποία και θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποια καθυστέρηση.

Σημείο τριβής είναι το κονδύλι των 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων του συνταξιοδοτικού προγράμματος με το οποίο χρηματοδοτεί η GM τους συνταξιούχους της Opel/Vauxhall και το οποίο ο PSA θα ήθελε ένα μεγάλο κομμάτι να εξακολουθήσει να επιβαρύνει την Αμερικάνικη εταιρεία.

Όπως και να έχει, μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουν ξεκαθαρίσει πολλά…