Που θα κατασκευάζεται η νέα BMW Z4;


Στο ίδιο εργοστάσιο με την Mercedes G-Wagen, δηλαδή σε αυτό της Magna Steyr όπου από το 2016 έχει συμφωνηθεί και η παραγωγή της επερχόμενης Toyota Supra.

  • 8/6/2018

Έτσι, η παραγωγή της νέας Z4 θα ξεκινήσει τέλη του χρόνου στο Graz της Αυστρίας, εκεί όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της Magna Steyr. Ο βασικός λόγος που δεν επιλέχτηκε κάποια από τις σύγχρονες γραμμές των εργοστασίων της BMW είναι πως ο όγκος πωλήσεων που θα κάνει η Z4 θα είναι σχετικά μικρός και πως δεν θα χρειαστεί να δεσμευθεί μία πιο παραγωγική μονάδα.

Το εργοστάσιο της Magna Steyr κατασκευάσει από το 1979 ένα από τα πιο διάσημα εκτός δρόμου αυτοκίνητα, την G-Wagen. Εκεί έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από 300.000 αυτοκίνητα και το νούμερο αυτό αυξάνεται αφού η Magna κατασκευάζει τόσο την ολοκαίνουργια G-Class όσο και μία εξέλιξη της αυθεντικής του 1979.

Σε όλα αυτά τα χρόνια η Magna έχει κατασκευάσει και πολλά άλλα μοντέλα όπως τα Mini Paceman, Chrysler 300C, Aston Martin Rapide κ.α. Φυσικά εκεί θα κατασκευάζεται και η νέα Toyota Supra παρόλο που δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση.