Πουλάει 25 αντιπροσωπείες στην Ευρώπη η Mercedes;


Στην πώληση 25 αντιπροσωπειών της φέρεται να προχωρά η Mercedes-Benz για να φέρει στα ταμεία της ποσό περίπου 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

  • 9/6/2021

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής Handelsblatt, η Mercedes-Benz φέρεται να έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην πώληση 25 αντιπροσωπειών της με στόχο να ενισχύσει τη ρευστότητα της. Το τίμημα για κάθε μία από αυτές τις μονάδες αναμένεται να φτάσει κοντά στα 30 με 40 εκατομμύρια ευρώ.

Το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt αναφέρει πως αυτές οι αποφάσεις της γερμανικής εταιρείας αφορούν την πώληση 25 κάθετων μονάδων, εκθέσεων και συνεργείων στο Βέλγιο, την Ισπανία και τη Μ. Βρετανία. Μάλιστα, η πώληση αυτών των μονάδων υπολογίζει η Mercedes ότι θα φέρει στα ταμεία της ποσό περίπου 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Βασική προϋπόθεση σύμφωνα με το δημοσίευμα, για την ολοκλήρωση της πώλησης θα είναι η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας από τους πιθανούς αγοραστές. Υπολογίζεται πως στις 25 μονάδες απασχολούνται περίπου 2.800 εργαζόμενοι. Η συγκεκριμένη κίνηση είναι μέρος του ευρύτερου σχεδίου εξυγίανσης και εκσυγχρονισμού του CEO της εταιρίας, Ola Kallenius, ο οποίος στοχεύει στην ενίσχυση της ρευστότητας και τη μείωση των πάγιων εξόδων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.