Πράσινο φως για ένα SUV με τα σήματα της Smart


ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ «ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ» ΤΗΣ ΕΠΟΧΗ ΘΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ ΣΤΗΝ «ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ» ΤΗΣ!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: Aksyonov Nikita
  • 14/5/2020

Το πέρασμα της Smart (κατά το 50%) στην κινεζική Geely προφανώς και έχει φέρει μια νέα εποχή για την πρώτη. Όχι μόνο επειδή η γκάμα της αποτελείται πλέον μόνο από  ηλεκτρικές εκδόσεις, αλλά επειδή και επιτέλους μετά από πολλά χρόνια η Smart θα αποκτήσει το μεγαλύτερο σε όγκο μοντέλο της: ένα SUV!

Κάτι που μάλλον ήταν αναπόφευκτο με την δυναμική που γνωρίζουν τα crossover και τα SUV. Και από την στιγμή που στα μικρά city-cars δεν υπάρχει κάτι ανάλογο (τουλάχιστον σε ηλεκτρικό, ας μην ξεχνάμε το Suzuki Ignis στα συμβατικά) τόσο οι Daimler όσο και η Geely έχουν δώσει το πράσινο φως για την παραγωγή ενός Smart SUV (οι φωτογραφίες είναι ψηφιακές του Aksyonov Nikita).

Για την ώρα οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από διάφορα δημοσιεύματα, κυρίως βρετανικών περιοδικών όπως του Autocar. Πάντως, ένα τέτοιο μοντέλο αναμένεται να βασιστεί πάνω στις νέες γενιές των ForTwo και ForFour χρησιμοποιώντας την ίδια πλατφόρμα και κοινό σύστημα πρόωσης μηδενικών ρύπων. Και το πιο πιθανό θα είχε καλή εμπορική πορεία τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Κίνα όπου λογικά θα κατασκευάζεται.