Πρεμιέρα για το ανανεωμένο Honda Civic Type R


 εικόνα και λιγοστές πληροφορίες συνοδεύουν την πρεμιέρα του ανανεωμένου Honda Civic Type R η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου του Τόκιο.

  • 10/1/2020

Η Honda πραγματοποίησε ένα δυναμικό ξεκίνημα τη φετινή χρονιά αποκαλύπτοντας στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο την ανανεωμένη εκδοχή του εμβληματικού Civic Type R.

Όπως αφήνει να εννοηθεί η μια και μοναδική φωτογραφία που έδωσαν στο φως της δημοσιότητας οι Ιάπωνες, η κορυφαία έκδοση του μικρομεσαίου hatchback της Honda αποκτά νέα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά με σκοπό την περαιτέρω αναβάθμιση των αεροδυναμικών του επιδόσεων.

Ο ανασχεδιασμός του μπροστινού προφυλακτήρα είναι ίσως το πιο ενδεικτικό δείγμα αυτής της προσπάθειας, ωστόσο, αλλαγές μπορεί να παρατηρήσει κανείς και μερικά εκατοστά ψηλότερα και ειδικότερα στην κεντρική εισαγωγή αέρα και στα φωτιστικά σώματα τα οποία υιοθετούν πλέον την τεχνολογία LED.

Οι αναβαθμίσεις στα μηχανικά μέρη του ανανεωμένου  Honda Civic Type R δεν αφορούν στην απόδοση του δίλιτρου υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα αλλά την ανάρτηση και ειδικότερα τα αμορτισέρ, τα οποία προσαρμόστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω η άνεση.

Αντιστοίχως, οι πίσω ελαστικοί σύνδεσμοι της ανάρτησης αντικαταστάθηκαν με νέους, σκληρότερους για ακόμα καλύτερη πρόσφυση, την ίδια στιγμή που το νέο setup στον μπροστινό άξονα χαρίζει μεγαλύτερη κατευθυντική ακρίβεια.

Αναβαθμισμένο, τέλος, επιστρέφει και το σύστημα πέδησης του Honda Civic Type R με νέες δαγκάνες και ανθεκτικότερα στις υψηλές θερμοκρασίες τακάκια.

Τον ίδιο δρόμο πάντως ακολούθησε και το Honda NSX, το οποίο πλέον θα προσφέρεται και στο χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα που «τίμησε» τόσο η πρώτη γενιά του αυτοκινήτου όσο και το S2000.