Πρεμιέρα για το νέο Fiat Stilo


Ένα από τα σημαντικότερα ραντεβού της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ιταλία, είναι και η Έκθεση Αυτοκινήτου της Bologna. Η Fiat SpA δεν θα μπορούσε παρά να πρωτοστατεί στην έκθεση, έχοντας σε κοινή θέα όλα τα νέα της μοντέλα, αλλά και μια παγκόσμια πρεμιέρα, αυτή του νέου Stilo.
  • 2/12/2003
&00 Ένα από τα σημαντικότερα ραντεβού της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ιταλία, είναι και η Έκθεση Αυτοκινήτου της Bologna. Η Fiat SpA δεν θα μπορούσε παρά να πρωτοστατεί στην έκθεση, έχοντας σε κοινή θέα όλα τα νέα της μοντέλα, αλλά και μια παγκόσμια πρεμιέρα, αυτή του νέου Stilo. Μπροστά στο εγχώριο κοινό της θα γιορτάσει η Fiat την επιτυχία του νέου Panda, δίνοντας στους ιταλούς και μη επισκέπτες την ευκαιρία να δουν από κοντά το αυτοκίνητο που ανακηρύχθηκε "Aυτοκίνητο της χρονιάς 2004" και "Eυρωπαϊκό Aυτοκίνητο 2004". Στην Έκθεση θα βρίσκεται και η έκδοση 4x4, η οποία θα εφοδιάζεται με δυο κινητήρες: τον γνωστό 1200άρη των 60 ίππων και τον 1.3 Multijet των 70 ίππων.
Στο ιταλικό Σαλόνι όμως θα γίνει και η παγκόσμια πρεμιέρα του ανανεωμένου Fiat Stilo. Mε περισσότερες από 350.000 πωλήσεις στα δύο χρόνια της ζωής του, το Stilo έχει σχεδιαστικές αλλαγές στο εξωτερικό και πιο φωτεινό εσωτερικό και θα κινείται πλέον και από τον 16βάλβιδο κινητήρα 1.4 των 95 ίππων, που θ' αποτελεί μία από τις 7 συνολικά επιλογές που προσφέρονται για τον κινητήρα (4 βενζινοκινητήρες και 3 ντίζελ).
Επίσης, στο περίπτερο της εταιρείας θα υπάρχουν η νέα πρόταση της Fiat στα μικρά πολυμορφικά οχήματα, το Idea, το νέο και πολύ επιτυχημένο Punto και η όμορφη Fiat Barchetta, που δέχτηκε τις "περιποιήσεις" του Alviero Martini. Στο διάσημο σχεδιαστή δερμάτινων ειδών οφείλεται η έκδοση "Prima Classe". Το Fiat Doblo αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον των ανθρώπων που αναζητούν χώρους και έξυπνη σχεδίαση, ενώ η λειτουργία Fiat Link υπόσχεται να ανοίξει νέους ορίζοντες στην εξυπηρέτηση των πελατών της εταιρείας. Στο περίπτερο της Fiat, όμως, θα υπάρχει και το Panda Abarth Rally με κινητήρα turbodiesel, ένα αγωνιστικό πρωτότυπο που κινείται από τον 1.3 Multijet, σε μια έκδοση με απόδοση 102 ίππων.
Tο γκρουπ Fiat, όμως, δημιούργησε επιπλέον κι ένα περίπτερο 200 τ.μ. αφιερωμένο στο πρόγραμμα Autunomy για άτομα με κινητικές δυσκολίες. Η εμπειρία της Fiat πάνω στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μετράει 8 χρόνια, μέσα στα οποία είχε την ευκαιρία να μελετήσει πολλές παραμέτρους και να προτείνει τις ανάλογες λύσεις. Στο πρόγραμμα εντάσσονται αυτή τη φορά και νέα μοντέλα. Ειδικότερα, όλα τα νέα μοντέλα της Fiat SPA είναι έτοιμα και σχεδιασμένα ώστε να δέχονται τις απαραίτητες μετατροπές.
Για παράδειγμα, στο πρόγραμμα εντάσσονται πλέον τα Panda 1.2 Dynamic, Lancia Ypsilon 1.3 Multijet 16v με κιβώτιο Dual Function, Fiat Idea 1.4 Dynamic και Doblo 1.9 D.
Στο άνετο και εντυπωσιακό περίπτερο της Alfa Romeo στο επίκεντρο της προσοχής θα βρίσκεται η ολοκαίνουργια Alfa GT, ένα αυτοκίνητο βγαλμένο από τα σπλάχνα της ιστορίας της Alfa Romeo. Τα φώτα της δημοσιότητας όμως αναπόφευκτα θα πέσουν και στα δυο πρωτότυπα, την 8c Competizione και την Kamal.
Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της εταιρείας δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το ιταλικό Σαλόνι. Έτσι, η Alfa 156 GTA που κέρδισε το Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tουρισμού του 2003 και η Alfa 147 GTA Cup θα προσελκύσουν τους φίλους του σπορ.
H 147 GTA θα εκπροσωπεί την οικογένεια GTA, ενώ παρόντα θα είναι και όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της μάρκας, η νέα ναυαρχίδα της Alfa Romeo, η 166, όπως και οι 156 και 156 Sportwagon, η GTV και η Spider.
Η Lancia καλωσορίζει επίσης τους φίλους της στην Έκθεση, ευρισκόμενη σε ένα περίπτερο μεγαλύτερο από 1.100 τ.μ., στο οποίο φιλοξενούνται τα μοντέλα της. Συγκεκριμένα, το πρωτότυπο Fulvia Coupe αναμένεται να κλέψει πάλι όλα τα βλέμματα, όπως κάνει σε όποια έκθεση εμφανίζεται, ενώ η Ypsilon είναι σίγουρο πως θα απολαμβάνει την επιτυχία της και τη μοναδικότητά της. Η νέα σειρά Lancia Lybra, που διαθέτει τώρα πιο πλούσιο εξοπλισμό από ποτέ, θα στέκεται δίπλα στη νέα ναυαρχίδα της Lancia, τη Thesis, ενώ παρούσα θα είναι και η Lancia Phedra, συνώνυμο της πρακτικότητας και της ευελιξίας.

e-go.gr