Πρεμιέρα για το νέο Ford Mondeo


Το Ford Mondeo νέας γενιάς αποκαλύφθηκε στην Κίνα, όπου σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται.

  • 18/1/2022

Το Ford Mondeo έφτασε στην πέμπτη γενιά του, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην αγορά της Κίνας, κι όχι τυχαία, καθώς είναι απότοκο του νεοσύστατου Κινεζικού Κέντρου Σχεδιασμού της εταιρείας στη Σαγκάη.

Μάλιστα, δεν είναι καν γνωστό σε ποιες αγορές εκτός της Κίνας θα γίνει διαθέσιμο.

Η Ford είναι ιδιαίτερα περήφανη για τον σχεδιασμό του νέου Mondeo, που βασίστηκε στη σχεδιαστική γλώσσα 'Progressive Energy in Strength' που έχει υιοθετήσει η μάρκα, με το αποτέλεσμα να είναι αρκετά επιθετικό στην όψη.

Φέρνει αρκετά στο σχήμα ενός παραδοσιακού sedan, με ελαφρώς χαμηλωμένη προς τα πίσω οροφή, ενώ μπροστά μία γραμμή με φώτα LED δίνει μία ξεχωριστή όψη, μαζί με τη μεγάλη μάσκα.

Ελάχιστα έχουν γίνει γνωστά για τον κινητήρα του νέου Mondeo, αν και το σήμα '245' στο πίσω μέρος υποδηλώνει πως είναι εφοδιασμένο με έναν 2λιτρο, EcoBoost κινητήρα απόδοσης 245 ίππων, και πιθανότατα διαθέτει 8τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Οι πρώτες παραδόσεις στην Κίνα θα αρχίσουν εντός του τρέχοντος έτους. Όσο για την ευρωπαϊκή αγορά, υπενθυμίζεται πως η 4η γενιά του Mondeo θα βγει εκτός παραγωγής τον ερχόμενο Μάρτιο.