Πρεμιέρα στις 11 Νοεμβρίου για την BMW iNext


Το επερχόμενο ηλεκτρικό SUV της BMW θα είναι το πρώτο που θα έχει ως βάση μια ολοκαίνουργια ευέλικτη αρχιτεκτονική.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: BMW
  • 3/11/2020

Το iNext είναι όνομα και πράμα. Είναι το ηλεκτρικό μοντέλο που θα σηματοδοτήσει την μετάβαση της BMW στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης με μια εντελώς νέα πλατφόρμα. Ήδη οι Γερμανοί μας έχουν δώσει εδώ και καιρό τις σχετικές φωτογραφίες που δείχνουν το iNext να δοκιμάζεται από την Σουηδία έως την Αριζόνα, στην μορφή πρωτότυπου και κάτω από το χαρακτηριστικό καμουφλάζ.

Μέχρι τώρα γνωρίζουμε πως το μέγεθος του iNext θα είναι ανάλογο με μιας BMW X5 και το λανσάρισμα του θα γίνει μέσα στο 2021. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Dingolfing, στη Γερμανία.

Όπως μπορούμε να δούμε στις εικόνες είναι ένα ψηλό SUV με μεγάλη κάθετη μάσκα που θα μας παραπέμπει στο πομπώδες νεοεισαγόμενο πρότυπο της μάρκας. Ένας λόγος που επιλέχθηκε τόσο μεγάλη μάσκα είναι και για να χωρέσουν τα ραντάρ και οι κάμερες που θα υποστηρίζουν τα συστήματα προηγμένου επιπέδου ημιαυτόνομης οδήγησης. Σε αντίθεση με το concept που είχε παρουσιαστεί προ καιρού οι λαβές στις πόρτες είναι συμβατικές, όπως και οι καθρέπτες.

Από μηχανολογικής πλευράς η νέα πλατφόρμα του iNext θα μπορεί να υποδεχθεί τόσο ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά συστήματα όσο και συμβατικά με κινητήρες καύσης και στην ίδια γραμμή παραγωγής. Συγκεκριμένα, η BMW θα έχει δύο μεταβλητές πλατφόρμες, μια για τα προσθιοκίνητα μοντέλα της και μια για τα πισωκίνητα και τετρακίνητα.

Η BMW λέει πως η μέγιστη αυτονομία των ηλεκτρικών της μοντέλων θα φτάνει τα 720 km και των plug-in υβριδικών τα σχεδόν 100 km. Περισσότερα θα μάθουμε σε μερικές μέρες με την επίσημη πρεμιέρα του ενός πολύ σημαντικού μοντέλου.

Ακολουθήστε το CAR AND DRIVER στο NEWS GOOGLE για να διαβάζετε πρώτοι τις ειδήσεις που αξίζουν