Προ των πυλών τα νέα μοντέλα της Lotus


H Lotus δημοσίευσε μία φωτογραφία με την οποία μας προϊδεάζει για τη δημιουργία νέων μοντέλων τα οποία θα αντικαταστήσουν τις γερασμένες, πλέον, Elise, Exige και Evora.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 25/1/2021

Τα στελέχη της Lotus επιβεβαίωσαν με σαφή τρόπο ότι η βρετανική εταιρεία πρόκειται να αλλάξει την γκάμα της εντός της χρονιάς. Για τον λόγο αυτόν, δημοσίευσε μία φωτογραφία στην οποία  φαίνονται καλυμμένα τρία οχήματα στα οποία μπορούμε να διακρίνουμε τα διαφορετικά LED φώτα ημέρας και –ενδεχομένως– τη διαφορετική διαμόρφωση του εμπρός προφυλακτήρα καθενός από αυτά. 

Προς το παρόν, δεν γίνει γνωστό πότε ακριβώς θα παρουσιαστούν και εάν θα πρόκειται για τρία «εκ βάθρων» διαφορετικά μοντέλα ή τρεις εκδοχές του ίδιου. Ωστόσο αυτό αναμένεται να γίνει εντός του 2021 και ίσως οι πωλήσεις τους να ξεκινήσουν πριν τελειώσει η χρονιά.

Lotus Elise Sport 220.
Lotus Elise Sport 220.

Το τελευταίο διάστημα, οι άνθρωποι της Lotus εξελίσσουν ένα καινούργιο μοντέλο το οποίο έχει την κωδική ονομασία «Type 131». Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές πληροφορίες που να το αφορούν και πιθανολογείται ότι θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από την Evora και θα έχει V6 κινητήρα και υβριδικής διάταξης σύστημα.

Αυτός, πιθανόν να είναι της Toyota, ενώ η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς του συστήματος αναμένεται να ξεπερνά τους 500 ίππους.

Lotus Evora GT 410.
Lotus Evora GT 410.

Η Lotus, η οποία από το 2017 ανήκει στον κινεζικό Όμιλο «Zhejiang Geely Holding», έχει προσλάβει επιπλέον περίπου 250 εργαζόμενους από τότε και έχει εκπονήσει το στρατηγικό επιχειρηματικό σχέδιο «Vision 80», το οποίο προβλέπει την επένδυση περισσότερων από 113.000.000 ευρώ για τη δημιουργία νέων μοντέλων και καινούργιων εγκαταστάσεων στο εργοστάσιό της που βρίσκεται στο Hethel.

Διαβάστε, επίσης: Lotus Evija: 0-300 km/h σε λιγότερο από εννέα δευτερόλεπτα!