Προ των πυλών τα plug-in υβριδικά μοντέλα της Jeep


Τα εμβληματικά μοντέλα της Jeep πρόκειται πολύ σύντομα να αποκτήσουν plug-in υβριδικές εκδόσεις οι οποίες θα φέρουν τα διακριτικά 4xe.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/1/2020

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης είναι έτοιμη να περάσει η Jeep, ενσωματώνοντας στην ήδη γνωστή γκάμα των μοντέλων της plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Η αρχή θα γίνει από την Έκθεση Ηλεκτρονικών και Καταναλωτικών Αγαθών του Las Vegas, οπού οι πρώτες plug-in υβριδικές προτάσεις της αμερικανικής φίρμας θα πραγματοποιήσουν την επίσημη πρεμιέρα τους.

Από την… υβδριδοποίηση δεν πρόκειται να εξαιρεθεί ούτε το Jeep Wrangler, το οποίο αν θέλει να συνεχίσει την καριέρα του και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού θα πρέπει να προσαρμοστεί στις ολοένα και αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων.

Όλες οι plug-in υβριδικές εκδόσεις των μοντέλων της Jeep θα φέρουν τα διακριτικά “4xe” γεγονός που μαρτυρά ότι το σύστημα τετρακίνησης θα διαμορφώνεται με τη συμβολή του ηλεκτροκινητήρα ο οποίος και θα κινεί τον έναν από τους δύο άξονες.

Η διάθεση των πρώτων plug-in υβριδικών μοντέλων της Jeep αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2020 ενώ μέχρι και το 2022 όλες οι προτάσεις της αμερικανικής φίρμας θα διαθέτουν τουλάχιστον μία έκδοση που θα μπαίνει στην πρίζα.

Την αρχή, πάντως, θα κάνουν τα Wrangler, Compass και Renegade οι προδιαγραφές των οποίων θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.