Προ των πυλών το νέο Kia Sportage


Μια ακόμα ψηφιακή αποτύπωση του νέου Kia Sportage φέρνει το δημοφιλές SUV των Κορεατών ακόμα πιο κοντά στη σχεδιαστικά και όχι μόνο αναμόρφωσή του.

  • 10/4/2021

Αν το νέο Hyundai Tucson τράβηξε την προσοχή σας, είτε με τους νεωτερισμούς του σχεδιασμού του είτε με τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του στην άσφαλτο, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι το νέο Kia Sportage δεν πρόκειται να σας αφήσει αδιάφορους.

Το κορεατικό SUV αναμένεται στην ευρωπαϊκή αγορά το δεύτερο εξάμηνο του έτους και όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα είναι δίχως αμφιβολία άκρως εντυπωσιακά.

Σε ό,τι αφορά τουλάχιστον στις τεχνικές προδιαγραφές του, το νέο Kia Sportage θα ακολουθήσει το μονοπάτι που χάραξε το Hyundai Tucson. Αυτό σημαίνει ότι στη βάση της γκάμας του θα τοποθετηθούν τα ήπια υβριδικά σύνολα βενζίνης και diesel του 1,6 λίτρου, με κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς, ενώ θα υπάρξουν self charging και plug-in hybrid εκδόσεις με τις οποίες θα αποκτά κανείς πρόσβαση σε ισχυρότερες και ταυτόχρονα αποδοτικότερες διαμορφώσεις.

Αν υπάρξει, λοιπόν, κάποια διαφοροποίηση τότε αυτή θα σχετίζεται με το setup των αναρτήσεων και του συστήματος διεύθυνσης, ώστε το Kia Sportage να αποκτήσει έναν δυναμικότερο προσανατολισμό ο οποίος κατά παράδοση χαρακτηρίζει τις προτάσεις της κορεατικής φίρμας.

Δυναμικότερος, άλλωστε, θα είναι και ο σχεδιασμός του, προκαλώντας αίσθηση ακόμα και σε εκείνους που έχουν γαλουχηθεί με την προοδευτικότητα των επιλογών της κορεατικής φίρμας.

Όπως και στην περίπτωση του Hyundai Tucson τη διαφορά θα κάνει το μπροστινό τμήμα του αμαξώματος και ειδικότερα ο συνδυασμός φωτιστικών σωμάτων-κεντρικής εισαγωγής αέρα.

Για την ώρα οι Κορεάτες τηρούν σιγή ιχθύος, σχετικά με την πρεμιέρα του αυτοκινήτου ενώ πέρα από τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα, συμπεράσματα μπορεί κανείς να εξάγει και από τα δεκάδες renderings τα οποία έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Κάθε ένα από αυτά προσφέρει τη δική του εκδοχή σε σχέση με τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα του Kia Sportage, η οποία δεν θα θυμίζει σε τίποτα το πρόσφατο παρελθόν.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.