Προετοιμάζεται το νέο Jeep Grand Cherokee


Το καινούργιο Jeep Grand Cherokee θα βασίζεται στην πλατφόρμα «Giorgio» της Alfa Romeo και αναμένεται να παρουσιαστεί στις αρχές του 2021.

  • ΠΗΓΗ: CAR AND DRIVER ΗΠΑ.
  • 14/4/2020

Η πέμπτη «γενιά» του Jeep Grand Cherokee βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξής της και έχουν αρχίσει να γνωστοποιούνται κάποιες πληροφορίες γι’ αυτή. Το νέο μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα «Giorgio» την οποία ο Όμιλος FIAT Chrysler Automobiles χρησιμοποιεί στα μοντέλα της Alfa Romeo, άρα και στη Stelvio. Στα σχέδια, προβλεπόταν να γίνει η παρουσίασή του στις αρχές του 2021 και προς το παρόν αυτό ισχύει, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί κάποια καθυστέρηση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, το καινούργιο Grand Cherokee θα έχει μεγαλύτερο μήκος και μεταξόνιο τόσο από το υπάρχον όσο και από τα αντίστοιχα της Alfa Romeo Stelvio. Θα είναι περισσότερο ευρύχωρο για τους επιβάτες του, θα διατηρηθεί ο πολυτελής χαρακτήρας του και το ταμπλώ θα έχει πιο σύγχρονη όψη, χωρίς να χαθούν τα κλασικά στοιχεία του. Αναμένεται να έχει μεγαλύτερη έγχρωμη οθόνη αφής (8,4 ιντσών στη βασική έκδοση και 10,0 ιντσών ή και μεγαλύτερη στις εξοπλιστικά πλουσιότερες εκδόσεις του), ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα διασυνδεσιμότητας και στη βασική έκδοση. Πληροφορίες –που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ή διαψευσθεί από τους ανθρώπους της Jeep– θέλουν το νέο Grand Cherokee να διατίθεται και σε επταθέσια έκδοχή.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, αρχικά αναμένεται να εφοδιάζεται με δίλιτρο τετρακύλινδρο, turbo βενζινοκινητήρα καθώς και με τον V6 3,6 λίτρων υβριδικής διάταξης. Αργότερα, ίσως να υπάρξουν πετρελαιοκίνητη και Plug-in Hybrid έκδοση του καινούριου μοντέλου. Ως γνήσιο Jeep, η κίνηση θα μεταδίδεται στον πίσω άξονα και θα διαθέτει αποδοτικό σύστημα τετρακίνησης το οποίο θα έχει διαβαθμίσεις αναφορικά με την εκτός δρόμου ικανότητα κίνησης το οχήματος. Όπως συνηθίζεται, η έκδοση «Trailhawk» θα είναι η κορυφαία σε ό,τι αφορά το σύστημα τετρακίνησης. Τέλος, αναφορικά με τις επιδόσεις, θα υπάρχουν οι εκδόσεις «SRT» και «Trackhawk» (φωτογραφία από το παρόν μοντέλο, επάνω) οι οποίες θα έχουν τις κατάλληλες ρυθμίσεις στην ανάρτηση και την απαιτούμενη ιπποδύναμη για να ανταγωνίζονται τους άμεσους ευρωπαίους ανταγωνιστές και σε αυτόν τον τομέα.