Προμηθευτής εξαρτημάτων αυτοκινητοβιομηχανιών κατηγορείται για παιδική εργασία


Αυτή τη φορά στη... δαγκάνα των ελεγκτικών μηχανισμών πιάστηκε η SL Alabama που κατασκευάζει προβολείς για τα οχήματα πολλών αυτοκινητοβιομηχανιών.

  • 25/8/2022

Για δεύτερη φορά, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ένας από τους βασικούς προμηθευτές της Hyundai κατηγορείτε ότι χρησιμοποιεί ανήλικα παιδιά στην παραγωγική του διαδικασία. Ο λόγος για την SL Alabama που εδρεύει στις ΗΠΑ, με την είδηση να γίνεται γνωστή μέσω του Reuters.

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως η κατηγορία προήλθε από το αμερικανικό Υπουργείο Εργασίας που διαπίστωσε παραβίαση της νομοθεσίας για την παιδική εργασία.

Από τη μεριά της η εταιρεία παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε παιδιά στη μονάδα παραγωγής που βρίσκεται στο Alexander City, τα οποία όμως προσελήφθησαν μέσω εταιρείας ανθρώπινου δυναμικού, χωρίς να την κατονομάζει.

Στην αναφορά του Υπουργείου τονίζεται ότι η SL Alabama από τον περασμένο Νοέμβριο έχει παραβιάσει σε πολλαπλές περιπτώσεις τη νομοθεσία, χρησιμοποιώντας παιδιά κάτω των 16 ετών στις μονάδες της.

Η SL Alabama παράγει προβολείς για τα οχήματα της Hyundai, της Kia και άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών ενώ είναι η δεύτερη εταιρεία που κατηγορείται για παιδική εργασία μετά την Smart Alabama LLC, με τη σχετική είδηση να βλέπει το φως της δημοσιότητας μόλις τον περασμένο Ιούλιο.

Η βασική διαφορά ανάμεσα στις δύο εταιρείες είναι ότι η Smart Alamaba LLC δεν είναι απλά ένας συνεργάτης της Hyundai, αλλά θυγατρική της. Και σε αυτή την περίπτωση το φταίξιμο έπεσε πάνω σε εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού, με τα ξένα δημοσιεύματα να αναφέρουν πως πρόκειται για μία συνηθισμένη τακτική των βιομηχανιών προκειμένου να μπορούν να εμφανίζονται ως... Πόντιοι Πιλάτοι όταν πέφτουν στη “δαγκάνα” των ελεγκτικών μηχανισμών.

Η Hyundai με δήλωσή της στο Reuters τόνισε πως δεν ανέχεται καμία παράνομη πρακτική απασχόλησης, σε κανέναν τομέα της, και η SL Alabama δεν ανήκει ή δεν ελέγχεται από την ίδια.

Πηγή: Reuters