Πρόωρη αποκάλυψη για το επόμενο Honda Civic


Παρότι η Honda σχεδιάζει την παρουσίαση της επόμενης γενιάς Civic, την άνοιξη του 2021, κατάφεραν να διαρρεύσουν τα πρώτα σκίτσα που απεικονίζουν την εντέκατη γενιά του δημοφιλούς της μοντέλου.  

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 30/9/2020

Η διαρροή έρχεται από το forum civicxi.com, το οποίο με κάποιο τρόπο απέκτησε πρόσβαση σε μία σειρά από λεπτομερή σκίτσα όχι μόνο της hatchback αλλά και της sedan έκδοσης του επόμενου Civic. Αυτά, λογικά, αποτελούν trademark εικόνες που έχουν κατατεθεί για την εξασφάλιση των πνευματικών δικαιωμάτων της σχεδίασης, τα οποία κανένας δεν ξέρει πως βγήκαν στο φως της δημοσιότητας.

Κρίνοντας από τις φωτογραφίες, το επόμενο Civic θα διατηρεί έντονο το στοιχείο του δυναμισμού, χωρίς ωστόσο να προκαλεί τόσο πολύ, όσο στο παρελθόν. Το αμάξωμά του δείχνει ελαφρά πιο αεροδυναμικό (διατηρώντας τις βασικές γραμμές), ενώ σημαντικότερες αλλαγές δείχνει να κρύβει το πίσω μέρος του αυτοκινήτου και ειδικά τα φωτιστικά σώματα.

Ακόμα είναι νωρίς για να μιλήσουμε για αλλαγές σε κινητήρες, θεωρείται όμως σχεδόν βέβαιο ότι θα δούμε κάποια μορφή ηλεκτροκίνησης σε ορισμένες από τις εκδόσεις του νέου Civic. Παράλληλα, έχουμε κάθε λόγο να περιμένουμε και το κορυφαίο Civic Type-R, το οποίο φήμες θέλουν να αγγίζει τους 400 ίππους. Θα είναι, λέγεται, υβριδικό, με ένα πουσαρισμένο, δίλιτρο μοτέρ κάτω από το καπό και δύο ηλεκτροκινητήρες που θα δίνουν κίνηση απευθείας στους πίσω τροχούς!