Πρόωρη αποκάλυψη για το Genesis GV70


Λίγο πριν από την επίσημη παρουσίαση του δεύτερου SUV της γκάμας της, η Genesis αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα μερικές φωτογραφίες του νέου GV70.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 29/10/2020

Η θυγατρική πολυτελών αυτοκινήτων της Hyundai δείχνει ιδιαίτερα δραστήρια το τελευταίο διάστημα. Και αυτό αρχίζει να αφορά και εμάς, καθώς πριν από μερικές εβδομάδες η Genesis ανακοίνωσε τα πλάνα της να εισέλθει στην ευρωπαϊκή αγορά. Στην προκειμένη περίπτωση ο λόγος γίνεται για το GV70, ένα καινούριο, δεύτερο SUV στη γκάμα της, που θα έρθει να συμπληρώσει το κενό κάτω από το μεγαλύτερο GV80.

Η επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου δεν έχει γίνει ακόμα, αυτό όμως δεν εμπόδισε σε τίποτα τη Genesis να κυκλοφορήσει τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες, χωρίς καμουφλάζ. Οι γραμμές του GV70 θυμίζουν κάτι από το πρόσφατα ανανεωμένο sedan της φίρμας, G70, ενώ μία αντίστοιχη ομοιότητα υπάρχει αναπόφευκτα και με το GV80. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα σχέδιο που εκπέμπει κύρος και δυναμισμό.

Αντίστοιχα και στο εσωτερικό του, γίνεται εμφανής η premium στόχευση της Genesis. Οι εκτεταμένες δερμάτινες επιφάνειες, η χρήση μετάλλου και ο ψηφιακός του εξοπλισμός δείχνουν να δένουν αρμονικά, σε ένα όμορφο σύνολο. Ενδεικτικά, ο πίνακας οργάνων είναι ηλεκτρονικός, χρησιμοποιώντας μία οθόνη 12,3 ιντσών, ενώ ακόμα μεγαλύτερη οθόνη, διαμέτρου 14,5 ιντσών, χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του infotainment.

Αναφορικά με τους κινητήρες, η εταιρία διατηρεί ακόμα σιγή ισχύος. Το πιο λογικό όμως είναι να το δούμε με τα ήδη υπάρχοντα σύνολα της φίρμας, ένα κινητήρα 2,5 λίτρων για τις βασικές εκδόσεις και πιθανά ένα μεγαλύτερο, 3,5 λίτρων, για τις πιο καλές. Αντίστοιχα ενδιαφέρον θα έχει η προσέγγιση της Genesis για το αν θα προγραμματίσει και κάποια ηλεκτροκίνητη εκδοχή.