Προς υπογραφή συμφωνίας PSA και FCA


Βάσει δημοσιευμάτων του ξένου Τύπου, η υπογραφή της τελικής συμφωνίας για τη συγχώνευση των ομίλων PSA και FCA πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 17/12/2019

Όπως έγινε γνωστό, τα Διοικητικά Συμβούλια των Ομίλων PSA και FIAT Chrysler Automobiles συνεδρίασαν κατά μόνας με σκοπό να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της επικείμενης συγχώνευσης των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, το Διοικητικό Συμβούλιο της PSA έλαβε πλήρη εξουσιοδότηση από την οικογένεια Peugeot και τα εργατικά συνδικάτα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας από την οποία θα προκύψει η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. Το γαλλικό κράτος, το οποίο κατέχει ποσοστό 12% στον Όμιλο PSA, αντιπροσωπεύεται στο Διοικητικό Συμβούλιο αυτού και ζήτησε να γίνουν κάποιες μικρές τροποποιήσεις στους όρους της συμφωνίας, οι οποίες δεν την επηρεάζουν ως προς την υλοποίησή της.

FCA και PSA έχουν ανακοινώσει ότι από τη στιγμή που θα υπογραφεί η συμφωνία συγχώνευσής τους, θα υπάρξει μια χρονική περίοδος έξι εβδομάδων στην οποία θα τεθούν οι βάσεις για τη συνεργασία τους. Η νέα εταιρεία που θα προκύψει θα έχει έδρα στην Ολλανδία, θα διευθύνεται από τον κ. Carlos Tavares (Διευθύνων Σύμβουλος της PSA), ενώ Πρόεδρός της θα είναι ο κ. John Elkann (Πρόεδρος της FCA). Η καινούργια εταιρεία αναμένεται να πουλά περισσότερα από 8.000.000 οχήματα ετησίως.