Προσιτότερη έκδοση για την Porsche Taycan


Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την Porsche, θα δημιουργηθεί μια πιο οικονομικά προσιτή έκδοση της Taycan η οποία θα είναι δικίνητη και λιγότερο ισχυρή.

  • ΠΗΓΗ: CAR AND DRIVER ΗΠΑ.
  • 21/4/2020

Σε συνέντευξή του στον βρετανικό Τύπο, ο κ. Michael Steiner, επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης καθώς και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Porsche, ανακοίνωσε ότι τα στελέχη της εταιρείας προγραμματίζουν τη δημιουργία μιας νέας έκδοσης της Taycan η οποία θα είναι δικίνητη (πισωκίνητη, δηλαδή) και θα αποδίδει μικρότερη ιπποδύναμη. Όπως είπε ο κ. Steiner, στόχος τους είναι να κάνουν περισσότερο προσιτό το ηλεκτροκίνητο μοντέλο και να αυξήσουν τις πωλήσεις του. Αυτή η βασική έκδοση της Taycan θα προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες και θα απευθύνεται σε αγορές όπου η τετρακίνηση δεν είναι ή δεν θεωρείται απαραίτητη, λόγω καιρικών συνθηκών και αυτοκινητικής κουλτούρας.

Σύμφωνα με τον κ. Steiner, η καινούργια έκδοση του νέου μοντέλου της Porsche θα διαθέτει μπαταρίες μικρότερης χωρητικότητας και ο ηλεκτροκινητήρας της θα αποδίδει μικρότερη ισχύ σε σχέση με την Taycan 4S (σημ.: στην τελευταία φτάνει τους 530 PS). Ο κ. Steiner απέφυγε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες που να αφορούν στην ισχύ, τις μπαταρίες ή τις επιδόσεις της νέας έκδοσης του ηλεκτροκίνητου μοντέλου. Ωστόσο είπε ότι αυτή –εάν όλα πάνε καλά– θα αρχίσει να διατίθεται εντός της χρονιάς, με την κινεζική αγορά να είναι η πρώτη στην οποία θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις της

Διαβάστε, επίσης: Επίσημο: H Porsche Taycan Cross Turismo θα κάνει ντεμπούτο μέσα στο 2020!