Προσομοίωση: Δείτε το Tesla Roadster να επιταχύνει στα 100 km/h σε σχεδόν ένα δευτερόλεπτο


Την «απογείωση» του νέου Tesla Roadster προσομοίωσαν Αμερικανοί, ενσωματώνοντας στις προδιαγραφές του αυτοκινήτου του προωθητήρες συμπιεσμένου αέρα τους οποίους προανήγγειλε ο Elon Musk.

  • 24/6/2020

Μπορεί το πρώτο ηλεκτροκίνητο pickup στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας -γνωστό και ως Cybertruck- να αποτελεί το καμάρι του Elon Musk και ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της Tesla, ωστόσο, η Καλιφορνέζικη φίρμα εξελίσσει και άλλα βέλη για τη μελλοντική της φαρέτρα.

Ο λόγος για το Tesla Roadster, το οποίο είχε την τιμητική του στις τελευταίες δηλώσεις οι αναφορές του Elon Musk, με τον ιθύνοντα νου της καλιφορνέζικης φίρμας να επιβεβαιώνει ότι η δεύτερη γενιά του ηλεκτροκίνητου sportscar θα διαθέτει προωθητήρες.

Για την ακρίβεια, η δεύτερη γενιά του Tesla Roadster θα διαθέτει προωθητήρες συμπιεσμένου αέρα, οι οποίο θα κρύβονται πίσω από τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και θα ενεργοποιούνται ώστε να βελτιώνονται περαιτέρω οι επιδόσεις του αυτοκινήτου.

Στο άκουσμα της είδησης αυτής δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να προβούν σε εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες το νέο Tesla Roadster θα σπάσει το φράγμα των δύο δευτερολέπτων στη διαδικασία επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ./ώρα.

Υπερβολή θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος, η οποία αποτυπώνεται στη ψηφιακή προσομοίωση που πραγματοποίησε ο μετρ του CGI, Slave Popovski, ο οποίος θέλησε να μοιραστεί τη εντυπωσιακή, ομολογουμένως, στο μαγικό κόσμο των κοινωνικών δικτύων απ’ όπου και προέρχεται το video που ακολουθεί.