Οι πρώτες φωτογραφίες του ανανεωμένου Hyundai i30 N


Η ώρα της ανανέωσης για το πρώτο hot hatch στην ιστορία της φίρμας κοντοζυγώνει. Η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα μία πρώτη γεύση από το βελτιωμένο i30 N του 2021.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 16/9/2020

Με μία σειρά οπτικές αλλά και μηχανολογικές αλλαγές, η Hyundai ετοιμάζεται να δώσει μία νέα ώθηση στο i30 N. Αισθητικές διαφοροποιήσεις στη μάσκα, στους προφυλακτήρες, στον πίσω αεροδυναμικό διαχύτη και στα φωτιστικά σώματα, δίνουν στο δημοφιλές hot hatch της ένα πιο μοντέρνο και δυναμικό τόνο. Επανασχεδιασμένοι είναι και οι 19 ιντσών τροχοί, οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι από σφυρήλατο αλουμίνιο, καταφέρνοντας να μειώσουν το μην αναρτώμενο βάρος κατά 14 ολόκληρα κιλά, σε σχέση με το παρελθόν.

Αναφορικά με τον κινητήρα, από ότι ακούγεται δεν υπάρχουν αλλαγές στην ισχύ του. Για πρώτη φορά, όμως, θα συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, οκτώ σχέσεων. Ο οδηγός θα έχει επίσης στη διάθεσή του μία νέα σειρά από ηλεκτρονικά καλούδια, όπως το N Grin Shift mode, που αυξάνει τη ροπή από τα 352 Nm στα 377 Nm, με τη βοήθεια overboost. Παράλληλα εισάγεται και το N Power Shift mode, που θα διαμορφώνει αυτόματα τη συμπεριφορά του κιβωτίου, κάθε φορά που ο οδηγός θα επιταχύνει με περισσότερο από 90% γκάζι.

Η ίδια η Hyundai βρίσκεται σε μία φάση ανάπτυξης της γκάμας των μοντέλων Ν, με αντίστοιχες εκδόσεις των i20, Kona κ.λπ. Παράλληλα, προωθεί τις εκδόσεις εξοπλισμού και εξωτερικής αναβάθμισης  N-Line στα νέα της σύνολα. Όλα αυτά οφείλονται στην αρχική επιτυχία του i30 N, οπότε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε την ανανέωση αυτού.

Ακολουθήστε το CAR AND DRIVER στο GOOGLE NEWS για να μη χάνετε είδηση!