Πρωταθλήματα Abarth 2013 και Make It Your Race 2013


Υπάρχουν πέντε πρωταθλήματα Abarth το 2013: στους κλασικούς αγώνες για τα ευρωπαϊκά, ιταλικά και σουηδικά πρωταθλήματα θα δούμε την προσθήκη νέων προκλήσεων για τις Κάτω Χώρες και την Πορτογαλία.

  • 8/3/2013

Υπάρχουν πέντε πρωταθλήματα Abarth το 2013: στους κλασικούς αγώνες για τα ευρωπαϊκά, ιταλικά και σουηδικά πρωταθλήματα θα δούμε την προσθήκη νέων προκλήσεων για τις Κάτω Χώρες και την Πορτογαλία.

Το πρόγραμμα για τα πρωταθλήματα Abarth έχει ήδη οριστεί. Περισσότερα από 5.000 χιλιόμετρα στροφών που κόβουν την ανάσα, σχεδόν 1.800 λεπτά επιτάχυνσης και προσπέρασης, με πρωταγωνιστές το Abarth 695 Assetto Corse και το Abarth 500 Assetto Corse. Χάρη στο χαμηλό κόστος λειτουργίας τους και τη μεγάλη αξιοπιστία, αυτά τα αυτοκίνητα έχουν μέχρι στιγμής επιτρέψει σε μια ολόκληρη σειρά οδηγών να κάνει το αγωνιστικό της ντεμπούτο.

Στην Ιταλία το πρωτάθλημα Abarth ACI/CSAI  περιλαμβάνει 5 αγώνες που ξεκινούν στη Franciacorta στις 19 Μαΐου και ολοκληρώνονται στη Monza στις 20 Οκτωβρίου, ενώ τρεις από τους αγώνες του ιταλικού πρωταθλήματος περιλαμβάνονται και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ολοκληρώνεται από ακόμη τρεις αγώνες. Το σουηδικό πρωτάθλημα Abarth θα λάβει χώρα στις κύριες σουηδικές πίστες, καθώς και στο διάσημο circuit του Nurburgring στη Γερμανία. Στις Κάτω Χώρες και την Πορτογαλία οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν στα σημαντικότερα circuit.

Οι οπαδοί των αγώνων μπορούν να ‘’ακολουθούν’’ και να σχολιάζουν όλους τους αγώνες στο Facebook www.facebook.com/abarthofficial και στο επίσημο blog teamabarth.tumblr.com.

Όλοι οι «race lovers» που ονειρεύονται να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους στην πίστα μπορούν επίσης να λάβουν μέρος στο δεύτερο "Make It Your Race", την μόνη τηλεοπτική εκπομπή για επίδοξους οδηγούς αγώνων. Με μετάδοση σε 8 διαφορετικές χώρες - όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελβετία και το Βέλγιο το 2012 το Make it Your Race είχε εκτεταμένη επιτυχία. Οι οπαδοί, που είναι πάνω από 530.000, επισκέφτηκαν στο διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα περισσότερες από 2.200.000 σελίδες. Ακόμη οι fans ανέβασαν 9.000 βίντεο, το engagement rate στο Facebook αυξήθηκε κατά 90% κατά τη διάρκεια της περιόδου επιλογής των συμμετεχόντων και το επίσημο κανάλι στο YouTube αυξήθηκε κατά 400%!

Το "Make It Your Race 2013"έχει ξεκινήσει με νέο περιεχόμενο και περιλαμβάνει  νέες χώρες, όπως: το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο. Πρόκειται για ένα "πανευρωπαϊκό" αγώνα που αγκαλιάζει την Abarth και ολόκληρο τον κόσμο της, που αποτελείται από ανθρώπους, συναισθήματα, κινητήρες και προκλήσεις. Είναι ένας αγώνας με πολλά τμήματα που ξεκινά στο Διαδίκτυο και φθάνει στην πίστα, σταματώντας σε τοπικές εκδηλώσεις, μαθήματα οδήγησης και επιτρέπει σε επίδοξους οδηγούς αγώνων να ανταγωνιστούν επαγγελματίες. Όλα τα συναισθήματα, οι χαρές και οι απογοητεύσεις των συμμετεχόντων, οι οποίοι υποβάλλονται σε αδιάκοπες δοκιμές και προκλήσεις, θα μαγνητοσκοπηθούν και θα γίνουν η αφορμή για την δεύτερη έκδοση του μοναδικού σόου ταλέντων αφιερωμένο στον κόσμο της αγωνιστικής οδήγησης.

Η καθημερινή πρόκληση είναι στην πραγματικότητα η ιδέα πίσω από το πνεύμα του "Make It Your Race", που φέτος περισσότερο από ποτέ στοχεύει στο να είναι μια ‘’πρόκληση’’ που θα δοκιμάζει τους χρήστες της κάθε μέρα. Όχι μόνο αυτούς που ονειρεύονται τους αγώνες στην πίστα, αλλά και εκείνους με το ανταγωνιστικό πνεύμα. Χρησιμοποιώντας μια νέα on-line πλατφόρμα ‘’gamification’’, η οποία ξεκίνησε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2013, τα μέλη της κοινότητας Abarth θα συμμετάσχουν σε δοκιμασίες, εικονικές και πραγματικές, για να ελέγξουν την ικανότητά τους να ξεπεράσουν τα όριά τους. Για περίπου έξι μήνες, χάρη στους διεθνείς διαγωνισμούς, οι χρήστες θα μπορούν να συμμετέχουν και να προσπαθούν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, δηλαδή να αποκτήσουν  επίσημο ρόλο στην ομάδα της Abarth.

Οι καλύτεροι οδηγοί αγώνων θα λάβουν μέρος σε έναν επίσημο αγώνα στην πίστα της Monza. Μπορεί να κάνει κανείς pre-register στο www.makeityourrace.it και να ανακαλύψει τα πάντα για τους διαγωνισμούς, καθώς και να γίνει μέλος της ομάδας της Abarth. Ήδη από τον Δεκέμβριο έχουν συμπληρωθεί περισσότερες από 10.000 αιτήσεις.