Πρώτη επίσημη εικόνα από το εκρηκτικό νέο VW Golf R


Η VW υποστηρίζει ότι δεν θα είναι απλά το δυνατότερο Golf μέχρι σήμερα αλλά και το πιο εξελιγμένο τεχνολογικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ,, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 31/10/2020

H VW ετοιμάζεται για την αποκάλυψη στις 4 Νοεμβρίου του νέου Golf R, δίνοντας  μία πρώτη εικόνα από το πιο εξελιγμένο Golf που υπήρξε ποτέ. 

Σύμφωνα με την εταιρία δεν θα είναι απλά το πιο δυνατό Golf που κατασκευάστηκε ποτέ, αλλά θα φέρει και αρκετές τεχνολογικές καινοτομίες στην κατηγορία των hot-hatches.

Προς το παρόν η VW δεν έχει δώσει κάποια πιο ακριβή τεχνικά στοιχεία για το νέο της αυτοκίνητο, αρκούμενη σε υποσχέσεις ότι θα είναι το πιο αποδοτικό, το πιο ψηφιακό, και σίγουρα το πιο δυναμικό από το μοντέλο που αντικαθιστά.

Η κορύφωση του αυτοκινήτου θα είναι ένα νέο εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης με ειδικό σύστημα κατανομής της ροπής στον πίσω άξονα, ενώ θα χρησιμοποιεί ένα προχωρημένο ηλεκτρονική σύστημα ελέγχου της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου το οποίο θα λειτουργεί σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό εμπρός καi ένα πιο σπορ σύστημα ελέγχου των αναρτήσεων.

Η ισχύς θα προέρχεται από μία εξελιγμένη έκδοση του δίλιτρου τούρμπο EA882 ο οποίος θα έχει αρκετές νέες τεχνολογίες, όπως την υδρόψυξη των αερίων της εξαγωγής ή μία κεφαλή με μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η ισχύς του, αν και οι πρόσφατες πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από 330 άλογα. 

Από όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα θα προσφέρεται είτε με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή ένα διπλοσύμπλεκτο επτατάχυτο αυτόματο. Για όλα αυτά και την πλήρη αποκάλυψη θα πρέπει να περιμένουμε έως την Τετάρτη όπου θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου στο κοινό. Θα υπάρχει σε δύο εκδόσεις, hatchback και station wagon και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν πριν το τέλος της χρονιάς.