Πρώτη γεύση από το νέο Volkswagen Polo


Σχεδόν τέσσερα χρόνια έπειτα από την παρουσίαση της έκτης γενιάς τού Polo, η Volkswagen ανανεώνει το supermini μοντέλο της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/4/2021

Το Polo άλλαξε αισθητικά και η επίσημη αποκάλυψή του έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Πέμπτη, 22 Απριλίου. Προς το παρόν, η Volkswagen δημοσίευσε ένα σκίτσο με τη μορφή που έχουν τα εμπρός φώτα τού ανασχεδιασμένου supermini μοντέλου της.

Το Polo, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά το 1975, πάντα θεωρούνταν σαν ο «μικρός αδερφός» του Golf και πάντα ακολουθούσε την γενικότερη αισθητική αυτού. Έτσι και τώρα, η επανασχεδίασή του έχει γίνει με τρόπο που να υπάρχει η σχεδιαστική ταύτιση μεταξύ των δύο μοντέλων.

Τα εμπρός φώτα ημέρας θα είναι τύπου LED και διαμορφωμένα ώστε να θυμίζουν αυτά του Golf VIII. Ωστόσο, όπως φαίνεται σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί, θα διατηρηθεί το γενικότερο περίγραμμά τους, όπως αυτό υπάρχει τώρα, τόσο για τα εμπρός όσο και για τα πίσω φωτιστικά σώματα.

Το ταμπλώ του επανασχεδιασμένου SEAT Ibiza (2021) που παρουσιάστηκε πρόσφατα.
Το ταμπλώ του επανασχεδιασμένου SEAT Ibiza (2021) που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί πληροφορίες για τις όποιες αλλαγές στο ταμπλώ τού επανασχεδιασμένου Polo, ούτε και στοιχεία που να αφορούν στους κινητήρες του.

Μένει να δούμε εάν σε αυτό θα υιοθετηθούν λύσεις από το αντίστοιχο ταμπλώ τού επίσης επανασχεδιασμένου SEAT Ibiza, το οποίο παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα (φωτογραφία κάτω). 

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.