Πρώτο πλύσιμο μετά από 33 χρόνια - Ένα κλασικό μοντέλο γίνεται σαν καινούργιο (video)


Το σπάνιο αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε γκαράζ όπου «κοιμόταν» από το μακρινό 1990 και μέσα σε λίγα λεπτά έγινε σαν καινούργιο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: WD Detailing - YouTube
  • 22/5/2023

Το Rambler λανσαρίστηκε από την American Motors Corporation (AMC) το 1958, με την παραγωγή να τερματίζεται το 1969. Μέσα στην 11ετή πορεία του στα εργοστάσια της εταιρείας, τρεις γενιές του μοντέλου κυκλοφόρησαν στην αγορά. Θεωρείται πλέον ένα από τα πιο σπάνια μοντέλα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, με την αξία του να αυξάνεται καθημερινά.

Η ομάδα του καναλιού WD Detailing στο YouTube βρήκε ένα Rambler δεύτερης γενιάς σε ένα γκαράζ, όπου και βρισκόταν από το 1990. Το αμερικανικό θαύμα της αυτοκίνησης, παρά τη σκόνη και τη βρωμιά που μάζεψε τις τελευταίες δεκαετίες, δείχνει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, αν εξαιρέσει κανείς το σκουριασμένο πάτωμα και τα κατεστραμμένα καθίσματα.

Το πλύσιμο και η επιδιόρθωση ενός αυτοκινήτου που είναι τόσο παλιό και βρώμικο, όπως είναι λογικό, δεν μπορεί να κάνει μαγικά. Ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο είναι λογικό να βρίσκεται σε σαφώς καλύτερη κατάσταση από το συγκεκριμένο, όμως η επαναφορά του Rambler στην πρότερη κατάστασή του δίνει μία νέα πνοή σε αυτό και ανοίγει νέες πόρτες στη «ζωή» του. Η ομάδα του WD Detailing θα δώσει το συγκεκριμένο παράδειγμα σε έναν από τους συνδρομητές τους στο YouTube.

Λίγα λόγια για το μοντέλο: Η δεύτερη γενιά του AMC Rambler ήταν η αναβαθμισμένη και ανασχεδιασμένη έκδοση της πρώτης του γενιάς. Το αμάξωμα μπορεί να ήταν μικρότερο τόσο σε μήκος, όσο και σε πλάτος, όμως ο χώρος αποσκευών ήταν αυξημένος, χάρη στη νέα διάταξη που έφερε. Κι ο σχεδιασμός είχε πιο τετραγωνισμένο σχήμα, με την εταιρεία να προσαρμόζεται στις τάσεις της εποχής.

Όσο γι αυτό που κρυβόταν κάτω από το κάλυμμα, υπήρχε αποκλειστικά μία επιλογή: Ένας εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας χωρητικότητας 3,2 L, που παρήγε 91 PS. Για την εμπορική του πορεία το 1963, έλαβε μία πιο ισχυρή έκδοση του ίδιου κινητήρα, αυξάνοντας την απόδοσή του στα 140 PS, συνοδευόμενη από ένα σύστημα μετάδοσης τριών σχέσεων overdrive, επιτρέποντας στο ήδη υπάρχον κιβώτιο ταχυτήτων να λειτουργεί σαν να έχει 5 σχέσεις.

Δείτε την αναλυτική διαδικασία της «ανάστασης» του Rambler: