Πρώτο σκίτσο από το νέο "παγκόσμιο" SUV της VW


Θα εξελιχθεί και θα κατασκευαστεί με γνώμονα την αγορά της Κίνας και θα κυκλοφορήσει σε όλες τις αγορές του κόσμου εκτός Ευρώπης
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ,, ΦΩΤΟ: VW
  • 17/3/2018

Το 2018 θα είναι μία ιδιαίτερα δραστήρια χρονιά για την VW καθώς η εταιρία αναμένεται να παρουσιάσει 22 νέα μοντέλα. Ανάμεσα σ' αυτά και ένα αρκετά ενδιαφέρον SUV το οποίο θα είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρίας εξελιγμένο στην Κίνα και θα διατίθεται σε όλο τον κόσμο. 

Η εταιρία του έχει δώσει το όνομα Volks-SUV,καθώς θα ξεκινήσει από ένα μοντέλο εξελιγμένο για μια συγκεκριμένη αγορά (την Κινέζικη) αλλά θα έχει παγκόσμιο κοινό.

Η εικόνα που έδωσε στην δημοσιότητα η VW δείχνει ένα αυτοκίνητο που μοιάζει αρκετά με το Tiguan αλλά με μία πιο τετράγωνη αισθητική, και μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή μάσκα. Θα υπάρχουν μεγάλες εισαγωγές αέρα στο εμπρός μέρος, πολύ μοντέρνα φωτιστικά σώματα ενώ όπως δείχνει το σκίτσο, η οροφή θα είναι ψηλή και επίπεδη, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα έχουμε να κάνουμε με ένα πιο κλασικό SUV. 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το αυτοκίνητο θα βασίζεται πάνω στο δάπεδο MQB της εταιρίας, κάτι που θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να χρησιμοποιεί τόσο τους τετρακύλινδους όσο και τους πεντακύλινδρους κινητήρες της εταιρίας. Υπάρχει μάλιστα και το ενδεχόμενο να εφοδιάζεται και με τετρακίνηση.

Το συγκεκριμένο SUV θα κάνει την πρεμιέρα του τον Αύγουστον στην Κίνα. Η παραγωγή του θα γίνεται στην Ρωσία, το Μεξικό, την Αργεντινή και θα ξεκινήσει το 2020. Η VW στοχεύει σε πωλήσεις πάνω από 400.000 μονάδες ετησίως σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρία έχει αποφασίσει να μην προσφέρει το εν λόγω SUV στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς στην θέση του θα υπάρχει το T-Roc. Στις HΠΑ πάντως θα τοποθετηθεί κάτω από το Tiguan.