Προχωρά προς το επόμενο μοντέλο ID η Volkswagen


Η πρεμιέρα του ολοκαίνουργιου πρωτότυπου ID έχει προγραμματισθεί για τις 19 Νοεμβρίου.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 30/10/2019

Πρόσφατα είχαμε γράψει για τον στόχο της Volkswagen να καθιερωθεί ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων προσπερνώντας σε πωλήσεις την Tesla. Η γερμανική εταιρία για να το πετύχει αυτό έχει ήδη παρουσιάσει το πρώτο μέλος της σειράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων ID, συγκεκριμένα το ID.3.

Το επόμενο νέο ηλεκτρικό αναμένεται να είναι το ID.4 και προτεραιότητα αποτελεί η τιμή του να είναι (στην Ευρώπη όσο και σε άλλες αγορές π.χ. των ΗΠΑ) είναι συγκρίσιμη με αυτή ενός SUV ανάλογου μεγέθους με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Πάντως, στις 19 Νοεμβρίου δεν αναμένεται να δούμε το ID.4 αλλά κάποια παραλλαγή του ID Vizzion (που προμηνύει μια ηλεκτρική λιμουζίνα), η οποία και θα παρουσιαστεί στην ειδική εκδήλωση «Building an Electric Future» στο Petersen Automotive Museum.

Σε αυτή την εκδήλωση θα παρουσιαστεί για μία ακόμη φορά και η πλατφόρμα MEB πάνω στην οποία θα βασιστούν εκατομμύρια ηλεκτρικά μοντέλα του VW Group. Και όχι μόνο αφού από το 2023 θα δούμε και ηλεκτρικά Ford με την MEB.

Σύμφωνα με τον Klaus Bischoff, Εκτελεστικό Διευθυντή της Volkswagen Design, «… η εκδήλωση Building an Electric Future δίνει μια ματιά πίσω από το σκηνικό για τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης και της αυτόνομης οδήγησης. Παρουσιάζει διαφορετικές προοπτικές από την άποψη του σχεδιαστή, του κατασκευαστή και του καταναλωτή». Μεταξύ άλλων είπε πως «… δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει η έκθεση από μία παγκόσμια πρεμιέρα του πιο πρόσφατου μέλους της ID γκάμας».