PSA: Η ζήτηση για τα ηλεκτρικά επαγγελματικά και επιβατικά βαν θα αυξηθεί κατακόρυφα


Ο γαλλικός όμιλος εκτιμά πως το 5% από τις πωλήσεις των μικρών θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/6/2020

Το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί μέχρι το 2025 στο 15% αφού σε πολλά μεγάλα αστικά κέντρα πρόσβαση θα έχουν μόνο οχήματα εξαιρετικά χαμηλών ή μηδενικών ρύπων. Αυτόματα θα δημιουργηθεί η ανάγκη κυρίως από τον επαγγελματικά κλάδο για τη μεταφορά τροφίμων ή ατόμων με ηλεκτρικά van ή shuttle-busses.

"Πρέπει να παρέχουμε στους πελάτες λύσεις που θα τους διευκολύνουν να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους", δήλωσε Xavier Peugeot, επικεφαλής στο τμήμα ελαφριών επαγγελματικών οχημάτων του ομίλου PSA, στη διάρκεια της διαδικτυακής παρουσίασης που έγινε με αφορμή το λανσάρισμα των Citroen e-Jumpy, Peugeot e- Expert και Opel / Vauxhall Vivaro-e.

Τα συγκεκριμένα μοντέλα έχουν και επιβατικές εκδόσεις μέχρι εννέα θέσεις, τις Citroen e-SpaceTourer, Peugeot e-Traveller, and Opel Zafira e-Life.

Προς το παρόν τα ηλεκτρικά βαν και μεγάλα MPV έχουν πολύ χαμηλές πωλήσεις στην Ευρώπη. Το πρώτο σε πωλήσεις είναι το Nissan NV200 με 2.097 πωλήσεις στο πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ ακολουθεί το Renault Kangoo με 1.874, σύμφωνα με την JATO Dynamics.

Τα τελευταία χρόνια, ο Όμιλος PSA έχει πουλήσει περίπου 150.000 συνολικά ελαφριά επαγγελματικά και τις επιβατικές εκδόσεων μοντέλων των Citroen, Peugeot και Opel / Vauxhall.