Radford «Project 62»: Lotus η έμπνευση, ο Jenson Button την εξέλιξη


Το νέο διθέσιο coupe Radford «Project 62», θα είναι αγωνιστικών προδιαγραφών, με κινητήρα στο κέντρο και παραγωγή που θα περιοριστεί σε 62 αντίτυπα.

  • 21/5/2021

Ο Βρετανός κατασκευαστής Radford  δεν σπαταλά καθόλου το χρόνο του και ετοιμάζεται πυρετωδώς για την πρεμιέρα της πρώτου του αυτοκινήτου. Στην αρχή του μήνα μας είχε προϊδεάσει για το επερχόμενο πολυτελές-σπορ μοντέλο του, που θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με την Lotus, όμως έρχονται στο προσκήνιο περισσότερες λεπτομέρειες που αφορούν το «Project 62».

Το Radford «Project 62» θα είναι ένα διθέσιο coupe αυτοκίνητο, με τον κινητήρα του να είναι τοποθετημένος στο κέντρο. Έμπνευσή του αποτέλεσε το αγωνιστικό μοντέλο της Lotus Type 62, της δεκαετίας του 60’ και θα θεωρούσε κανείς ότι το σημερινό, αποτελεί τη σύγχρονη εκδοχή εκείνου, όντας πιο μοντέρνο, αλλά παράλληλα κομψό.

Η παραγωγή του Project 62 θα περιοριστεί στις 62 μονάδες, όλες από τις οποίες θα κατασκευαστούν κατά παραγγελία του πελάτη, για να καλύπτουν τις επιθυμίες του. Οι αιτήσεις για εκδήλωση ενδιαφέροντος έχουν ξεκινήσει να γίνονται δεκτές και κάποιοι ήδη το έχουν πράξει.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας και με την ενεργή συμμετοχή της Lotus για τα μηχανικά μέρη, το αυτοκίνητο θα είναι ιδιαίτερα απολαυστικό οδηγικά. Η Radford σκοπεύει να προσκαλέσει τους ιδιοκτήτες που θα αποκτήσουν ένα Project 62 για μια μέρα στην πίστα με οικοδεσπότη τον πρωταθλητή της Formula 1, Jenson Button, ώστε να αποκομίσουν τα μέγιστα, από τον ειδικό στο χειρισμό του αυτοκινήτου.

O Button έχει εμπλακεί ενεργά με την αναγέννηση της Βρετανικής Radford και θα είναι αυτός που έχει αναλάβει να εξελίξει το αυτοκίνητο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Radford «Project 62», θα υπάρξουν μέσα στη χρονιά. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, επισκεπτόμενοι το site  της εταιρείας. 

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.