Ράλι Φινλανδίας: Νίκη του Tanak με κυριαρχία των Yaris WRC "εντός έδρας"


O Οtt Tanak και το Yaris WRC κυριάρχησαν στο φετινό ράλι της Φινλαδίας, κάνοντας έναν ιδανικό αγώνα όπου ποτέ δεν απειλήθηκε από τους αντιπάλους του.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/7/2018

Ο Εσθονός Ott Tanak κέρδισε το φετινό ράλι της Φινλανδίας, σε έναν αγώνα όπου το Yaris δούλεψε άψογα και ο ίδιος οδήγησε αποφασιστικά και χωρίς λάθη. Ο Τanak φάνηκε εξ' αρχής να έχει το πάνω χέρι στον αγώνα, κέρδισε πολλές ειδικές, και την τελευταία ημέρα αρκέστηκε να διατηρήσει την διαφορά που είχε κατακτήσει κυρίως χθες Σάββατο.

Η κυριαρχία του επιβεβαιώνει και την μεγάλη εξέλιξη που έχει το αυτοκίνητό του, αν και αρκετοί υποστηρίζουν ότι αυτό είναι κάτι απόλυτα λογικό, μιας και η ομάδα έχει την έδρα της και κάνει της δοκιμές της στην Φινλανδία, υπό τις εντολές του Tommi Makinen. 

Μάλιστα ο Tanak κατάφερε να τερματίσει πρώτος και στην special stage κερδίζοντας και τους 30 πόντους που δίνει αυτή η διαδικασία. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Mads Ostberg ο οποίος αφού είδε ότι δεν μπορούσε να πιάσει τον Tanak αρκέστηκε στο να κρατήσει πίσω του το άλλο Yaris με τον εξαιρετικό Jari-Matti Latvala. Η τελική μάχη δόθηκε στην power stage, όπου ο Ostberg κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση και να κρατήσει τον Latvala μόλις 2,8 δευτερόλεπτα πίσω του, παίρνοντας παράλληλα και μία θέση στο πόντιουμ σε αγώνα WRC από τον Μάρτιο του 2016.

Όσο για τους διεκδικητές του τίτλου είχαν ένα μάλλον άσχημο αγώνα.Ο μεν Ogier έψαχνε διαρκώς για για το σωστό σετάρισμα στο Fiesta του, ενώ ο Neuville είχε να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι άνοιγε τον δρόμο την Παρασκευή με αποτέλεσμα να έχει μια έξοδο που του στοίχισε αρκετά. Τερμάτισε τελικά ένατος, αλλά πήρε δύο βαθμούς στην Power Stage κάτι πυ τον κρατά και πάλι 21 βαθμούς μπροστά από τον Ogier. 

Tα χρώματα της Hyundai κράτησε σχετικά ψηλά ο Hayden Paddon  που τερμάτισε τέταρτος, ενώ την δεκάδα έκλεισαν οι Ogier, Suninen, Evans, Breen, Neuville και Mikkelsen. Επόμενος αγώνας το ασφάλτινο ράλι της Γερμανίας.