Ράλι Ισπανίας: Ο ένας και μοναδικός Sebastien Loeb!


Στα 44 χρόνια του και μετά από αποχή αρκετών ετών, ο Sebastien Loeb πιστοποιεί γιατί θεωρείται ο μεγαλύτερος οδηγός ράλι όλων των εποχών.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/10/2018

Και όμως, για τον Sebastien Loeb τίποτε δεν είναι αδύνατο. Η προηγούμενη νίκη του σε αγώνα WRC ήταν πριν πέντε ολόκληρα χρόνια, στην Αργεντινή του 2013. Και επαναλήφθηκε σήμερα, στο ράλι της Ισπανίας, όπου ο 44χρονος 9 φορές πρωταθλητής απέδειξε με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι παραμένει ο πιο ολοκληρωμένος οδηγός που πέρασε ποτέ από τα ράλι.

Ο Loeb κινήθηκε από την αρχή σε ρυθμούς πρώτης θέσης, με το Citron C3 WRC να δουλεύει ρολόι στα χέρια του, ενώ μία σοφή επιλογή στα ελαστικά την τελευταία ημέρα (ο αγώνας είναι μικτός ενώ υπήρχαν συνεχείς εναλλαγές βρεγμένης και στεγνής ασφάλτου) κατάφερε να πάρει μία διαφορά που με διαφορά μόλις 2,9 δευτερολέπτων στην πρώτη θέση εμπρός από τον Ogier. Μία νίκη που είναι η 79η στην πολυσήμαντη καριέρα του και που μάλλον, όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι και η τελευταία του!

H τελική κατάταξη του αγώνα με τον Ogier δεύτερο και τον Neuville στην τέταρτη θέση φέρνει πλέον τον Ogier να είναι μπροστά 3 βαθμούς από τον Βέλγο, με το πρωτάθλημα να παίρνει μορφή θρίλερ στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στην Αυστραλία. Ο Neuville έκανε ένα από τα γνωστά του λάθη στην τελευταία ημέρα του αγώνα, με αποτέλεσμα να τον περάσει στην τρίτη θέση ο Elfyn Evans. 

O Danny Sordo και ο Ott Tanak τερμάτισαν στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα, με τον Εσθονό για άλλη μια φορά να είναι ο ταχύτερος όλων στις πρώτες ειδικές διαδρομές, όμως ένα κλατάρισμα τον άφησε αρκετά πίσω. Παρ' όλα αυτά κέρδισε την Power Stage και τους βαθμούς της, οπότε έχει κάποιες θεωρητικές μαθηματικές πιθανότητες και για τον τίτλο. Πάντως στο πρωτάθλημα κατασκευαστών η Toyota έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες για τον τίτλο, με τις Hyundai και Ford να ακολουθούν.

Ραντεβού λοιπόν στην Αυστραλία, στις 15-18 Νοεμβρίου στην αυλαία ίσως της πιο ενδιαφέρουσας και ανατρεπτικής χρονιάς στο WRC την τελευταία δεκαετία.