Ράλλυ Πορτογαλίας: Nίκη για Tanak και Toyota Yaris WRC


Σε έναν αγώνα που έδειξε από την αρχή ότι του ταιριάζει, ο Ott Tanak δεν άφησε κανένα περιθώριο να αμφισβητηθεί η κυριαρχία του ίδιου αλλά και του αυτοκινήτου του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/6/2019

Tον δεύτερο συνεχόμενο αγώνα του κέρδισε ο Εσθονός οδηγός της Toyota Ott Tanak, έχοντας εξ' αρχής δείξει τις διαθέσεις του και τις ικανότητες ενός απόλυτα ολοκληρωμένου Yaris WRC.

H κυριαρχία των Toyota έγινε εμφανής από την αρχή, με τον Latvala να βρίσκεται και αυτός στο παιχνίδι της πρώτης θέσης, όμως έμεινε αρκετά πίσω μετά από μια άτυχη στιγμή στο τέλος της δεύτερης ημέρας. 

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι παίχτηκε στις 5 ειδικές της τελευταίας ημέρας με τους Tanak και Meeke να έχουν σκληρό ανταγωνισμό, ο οποίος είχε την... τυπική κατάληξη, την εγκατάλειψη του Meeke (και μάλιστα στην power stage!)

Aυτό ωφέλησε τον Neuville που τελικά βρέθηκε ανέλπιστα στην δεύτερη θέση συγκεντρώνοντας πολύτιμους βαθμούς για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Ogier ο οποίος βοηθήθηκε από την τακτική της ομάδας με την σειρά εκκίνησης των Loeb και Sordo που είχαν μείνει πίσω από την αρχή του αγώνα. 

O Tanak προτίμησε να μην πιέσει στην power stage με αποτέλεσμα να κερδίσει ο Ogier και να αποσπαστεί δύο βαθμούς στο πρωτάθλημα, με ότι αυτό σημαίνει για την σειρά εκκίνησης στον επόμενο αγώνα στην Σαρδηνία. Την δεκάδα έκλεισαν οι Suninen, Εvans, Rovanpera, Latvala, Kopecky, Loubet και Bergkvist. 

Επόμενος αγώνας στην Σαρδηνία στις 13-16 Ιουνίου, όπου όπως φαίνεται εκτός από την ταχύτητα και τις ικανότητες οδηγών και αυτοκινήτων μεγάλο ρόλο παίζουν πλέον οι τακτικές των ομάδων.