Ράλλυ Σουηδίας 2020: Νίκη για Evans, θρίαμβος για Toyota


Ο Ε. Evans έκανε την έκπληξη στη Σουηδία και έγινε ο πρώτος Βρετανός οδηγός που καταφέρνει να βγει νικητής από έναν ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα του πρωταθλήματος. Βάθρο και για τον 19χρονο Rovanpera.

  • 16/2/2020

Αλλαγή φρουράς θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του φετινού Ράλλυ Σουηδίας, το οποίο είχε έναν και μόνον πρωταγωνιστή.

Ο λόγος για τον Elfyns Evans, ο οποίος έκοψε πρώτος το νήμα και στο Ράλλυ Σουηδίας, κυριαρχώντας στις λασπωμένες ειδικές διαδρομές της Σκανδιναβικής χερσονήσου από την πρώτη μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Μάλιστα, ο Evans έγινε ο πρώτος Βρετανός οδηγός του θεσμού που κατακτά το Ράλλυ Σουηδίας, το οποίο τη φετινή χρονιά θύμιζε εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και την απουσία χιονιού RAC.

Έτσι ο Βρετανός ήταν σαν παίζει εντός έδρας σε ένα γνώριμο για εκείνον τερέν, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις λασπωμένες ειδικές διαδρομές.

Σαν νίκη μοιάζει παρόλα αυτά και η δεύτερη θέση για τον περσινό Παγκόσμιο Πρωταθλητή, O. Tanak, κλήθηκε μέσα σε δύο εβδομάδες να επανέλθει μετά το σοκαριστικό ατύχημα στο Ράλλυ του Monte Carlo.

O Εσθονός ολοκλήρωσε το Ράλλυ Σουηδίας σε απόσταση 12,7 δευτερολέπτων, βλέποντας τον 19χρονο K. Rovanpera να κλέβει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή την τρίτη θέση από τον S. Ogier και να ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σύντομη καριέρα του στο WRC στο βάθρο.

Με τον Ogier να τερματίζει τέταρτο, η Toyota βρέθηκε στις τρεις από τις τέσσερις πρώτες θέσεις του Ράλλυ Σουηδίας, αποκτώντας ένα προβάδισμα 10 βαθμών από την Hyundai στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Στους οδηγούς, στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος ισοβαθμούν Evans και Neuville έχοντας σημειώσει από μία νίκη. Σε απόσταση πέντε βαθμών βρίσκεται ο S. Ogier o οποίος και συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

O επόμενος γύρος του πρωταθλήματος θα φιλοξενηθεί από το Μεξικό από τις 12 έως και τις 15 Μαρτίου.

POSDRIVERTEAMCARGAP
1Elfyn Evans, S.MartinToyota Gazoo Racing WRTToyota1h11m43.1s
2Ott Tanak, M.JarveojaHyundai Shell Mobis WRTHyundai12.7s
3Kalle Rovanpera, J.HalttunenToyota Gazoo Racing WRTToyota20.2s
4Sebastien Ogier, J.IngrassiaToyota Gazoo Racing WRTToyota23.6s
5Esapekka Lappi, J.FermM-Sport Ford WRTFord32.4s
6Thierry Neuville, N.GilsoulHyundai Shell Mobis WRTHyundai33.8s
7Craig Breen, P.NagleHyundai Shell Mobis WRTHyundai1m00.9s
8Teemu Suninen, J.LehtinenM-Sport Ford WRTFord1m24.5s
9Takamoto Katsuta, D.BarrittToyota Gazoo Racing WRTToyota1m59.6s
10Jari Huttunen, M.LukkaJari HuttunenHyundai4m03.0s