Re-Factory: Εργοστάσιο της Renault θα γίνει κέντρο ανακύκλωσης


Λίγο έξω από το Παρίσι βρίσκεται το εργοστάσιο της Renault που θα μετατραπεί σε κέντρο ανακύκλωσης και ερευνητικό κέντρο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: RENAULT
  • 26/11/2020

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της παραγωγικής της δραστηριότητας η Renault έχει ως στόχο να πετύχει ουδέτερο αποτύπωμα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2030. Για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να εκπληρώσει ένα ισοζύγιο της ενέργειας που καταναλώνει από ρυπογόνες πηγές (σ.σ. στην Γαλλία το 80% της ηλεκτρικής ενέργειας προέρχεται από πυρηνικά εργοστάσια) με άλλες ανανεώσιμες και με ανακύκλωση των παλιών εξαρτημάτων.

Ένα παράδειγμα είναι το εργοστάσιο στο Flins το οποίο μέχρι σήμερα παράγει το πλήρως ηλεκτρικό Zoe. H δραστηριότητα αυτή θα συνεχιστεί έως το 2024 και μέχρι να ολοκληρωθεί ο μετασχηματισμός της εργοστασιακής μονάδας η οποία περιγράφεται ως “re-factory” από τους Γάλλους. Μάλιστα, στην σταδιακή αναδιαμόρφωση του εργοστασίου που θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2030 η Renault εκτιμά πως θα έχει απασχολήσει περίπου 3.000 άτομα.

«Το πρόγραμμα Re-Factory θα επιτρέψει στον όμιλο Renault να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι κατασκευαστές και οι προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας. Και ακόμη περισσότερο στο μέλλον. Αυτό το εργοστάσιο, με στόχο το ουδέτερο αποτύπωμα CO2 έως το 2030, ευθυγραμμίζεται πλήρως με την παγκόσμια στρατηγική του Ομίλου συνδυάζοντας την ανακυκλώσιμη οικονομία, τη μείωση των εκπομπών, την εξέλιξη νέων τεχνολογιών και τη δημιουργία νέων δραστηριοτήτων», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, Luca de Meo.