Red Bull Cliff Diving World Series: Στην Αθήνα 22 Μαΐου (videos)


Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός θα λάβει χώρα την Κυριακή 22 Μαΐου στη Λίμνη Βουλιαγμένης. Φυσικά αναφερόμαστε στο Red Bull Cliff Diving που θα ξεκινήσει στις 16.00 μ.μ. με την είσοδο για το κοινό να είναι ελεύθερη.

  • 17/5/2011

Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός θα λάβει χώρα την Κυριακή 22 Μαΐου στη Λίμνη Βουλιαγμένης. Φυσικά αναφερόμαστε στο Red Bull Cliff Diving που θα ξεκινήσει στις 16.00 μ.μ. με την είσοδο για το κοινό να είναι ελεύθερη.

Μετά από δύο συναρπαστικούς αγώνες, τo Red Bull Cliff Diving World Series, μια από τις πιο ριψοκίνδυνες και εντυπωσιακές αθλητικές διοργανώσεις του κόσμου, επιστρέφει στην Αθήνα για τη διεξαγωγή του τρίτου αγώνα του φετινού Πρωταθλήματος. Η αναμέτρηση αναμένεται συγκλονιστική ενώ στην κριτική επιτροπή θα βρεθεί ένας από τους πιο δημοφιλείς αθλητές καταδύσεων όλων των εποχών, ο Ελληνοαμερικανός Greg Louganis.

Οι δώδεκα κορυφαίοι αθλητές καταδύσεων του κόσμου επιστρέφουν, στις 22 Μαΐου, στα μυστηριώδη νερά της Λίμνης Βουλιαγμένης με μια αναμέτρηση που αναμένεται ακόμα πιο εντυπωσιακή, μετά τον Μεγάλο Τελικό του Πρωταθλήματος το 2009, παρουσία 8000 θεατών. Νέοι αθλητές, δυσκολότερες καταδύσεις, σπουδαίοι κριτές, είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που υπόσχονται ένα ακόμα πιο  συγκλονιστικό θέαμα.

Μεγάλος απών θα είναι ο Κολομβιανός Orlando Duque που εξαιτίας πρόσφατου τραυματισμού στον αστράγαλο θα αναγκαστεί να παρακολουθήσει τον αγώνα ως θεατής, ενώ πριν από δύο χρόνια –στο ίδιο σημείο– είχε στεφθεί νικητής του μοναδικού Πρωταθλήματος. Επικρατέστεροι για την κατάκτηση του βάθρου είναι οι Gary Hunt, Artem Silchenko και Slava Polyeshchuk που έχουν ξεκινήσει το φετινό Πρωτάθλημα πολύ δυναμικά, παρουσιάζοντας νέες –μεγάλου βαθμού δυσκολίας– καταδύσεις.

Το Red Bull Cliff Diving World Series δεν θεωρείται τυχαία ένα από τα πιο εντυπωσιακά Πρωταθλήματα. Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, η βαρύτητα έλκει το σώμα του αθλητή από ύψος 27 μέτρων, παρόμοιο με αυτό ενός οκταόροφου κτιρίου, ξεπερνώντας σε ταχύτητα τα 85χλμ. Χωρίς κανένα προστατευτικό, οι εκλεκτοί αθλητές πέφτουν στο κενό εκτελώντας καταδύσεις που έχουν εμπλουτιστεί με συναρπαστικές φιγούρες και βασίζονται στον επαγγελματισμό και την εμπειρία τους, ενώ τα σώματά τους μετατρέπονται σε μονοθέσια της F1. Εκεί όπου δεν υπάρχει περιθώριο για λάθος, η αυτοσυγκέντρωση και ο σωματικός έλεγχος είναι τα μόνα στοιχεία που παίζουν ρόλο.

Την Κυριακή λοιπόν, 22 Μάιου στις 16.00 όσοι τυχεροί παρεβρεθούν στη Λίμνη Βουλιαγμένης θα απολαύσουνε 12 κορυφαίους αθλητές σε μια υψηλού επιπέδου αθλητική διοργάνωση. Ο αγώνας θα αναμεταδοθεί live από το www.redbull.tv.

Λίγα λόγια για το Red Bull Cliff Diving World Series 2011.

Νέοι αθλητές, εντυπωσιακοί προορισμοί και πρωτότυπα tricks στον αέρα– το Red Bull Cliff Diving World Series 2011,  περιέχει καινοτομίες κατά την τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσής του.

Από το Μάρτιο έως και το Σεπτέμβριο, οι καλύτεροι αθλητές καταδύσεων από μεγάλο ύψος, του κόσμου, αγωνίζονται για την κατάκτηση του τίτλου του Παγκόσμιου Πρωταθλητή συμμετέχοντας σε επτά αγώνες γεμάτους προκλήσεις. Για τις καταδύσεις από το ύψος των 27 μέτρων που κόβουν την ανάσα και διαρκούν μόλις δύο δευτερόλεπτα έχουν επιλεχθεί τοποθεσίες απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και εναλλακτικά αστικά τοπία: ξεκινώντας το Μάρτιο από το Νησί του Πάσχα (ΧΙΛ), το Πρωτάθλημα επέστρεψε στο Μέξικο (Yucatán) τον Απρίλιο. Ο πρώτος, φετινός, αγώνας σε ευρωπαϊκό έδαφος θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα (Αθήνα) το Μάϊο και θα ακολουθήσουν η Γαλλία (La Rochelle) και η Ιταλία (Malcesine) τους επόμενους δύο μήνες. Ύστερα από ένα ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες (Βοστώνη) τον Αύγουστο, ο μεγάλος τελικός θα φιλοξενηθεί στην Ουκρανία (Yalta) στις 4 Σεπτεμβρίου.

Οι αγώνες του Red Bull Cliff Diving έχουν πενταμελή διεθνή κριτική επιτροπή και η βαθμολογία αποδίδεται στους αθλητές σύμφωνα με το βαθμό δυσκολίας και τον τρόπο εκτέλεσης των καταδύσεων.