Red Bull: Έρχεται hypercar 1110 ίππων με την ονομασία RB17


Η Red Bull μπαίνει στον χώρο των hypercars με την κατασκευή της RB17, ενός διθέσιου με απόδοση 1110 ίππων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 28/6/2022

Η Red Bull Advanced Technologies, το τμήμα της μητρικής εταιρείας που έχει υπό την εποπτεία του και την ομάδα στη Formula 1, εισέρχεται στον χώρο του αυτοκινήτου, και συγκεκριμένα των hypercars.

Η ονομασία αυτού είναι RB17, όπως θα ονομαζόταν δηλαδή το μονοθέσιό της για τη σεζόν του 2021, αν δεν παρέμεναν σταθεροί οι κανονισμοί κι επέλεγε να το ονομάσει RB16B.

Το εν λόγω hypercar θα είναι διθέσιο, και θα παραχθεί σε μόλις 50 αντίτυπα, με το κόστος για ένα εξ αυτών να ανέρχεται στις 5 εκ. στερλίνες, ή τα 5,8 εκ. ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία.

Θα διαθέτει υβριδικό κινητήριο σύνολο, με τον θερμικό κινητήρα να είναι σε διάταξη V με 8 κυλίνδρους και δύο turbo, φτάνοντας την απόδοση στους 1110 ίππους. 

Μάλιστα, η RB17 θα είναι σχεδιασμένη στη λογική του ground effect, με τον Adrian Newey να σχεδιάζει «το πιο ανεπτυγμένο σύστημα groud effect ποτέ σε όχημα παραγωγής,» όπως ανέφερε η εταιρεία.

«Ήταν ένα τρομερό ταξίδι μέχρι στιγμής, με τα Powertrains της Red Bull να μπαίνουν σε λειτουργία, και το τμήμα Advanced Technologies να συνεχίζει να δυναμώνει,» δήλωσε ο CEO Christian Horner.

«Έχουμε αυτό το απίστευτα συναρπαστικό αυτοκίνητο. Μάλλον θα έπρεπε να εξηγήσω γιατί είναι RB17 το όνομά του. Αποφασίσαμε να βάλουμε το 17 γιατί προφανώς ήμασταν στο 16 και μετά πήγαμε στο 16Β, που ήταν αυτό που κέρδισε το πρωτάθλημα πέρσι.

«Για να παραμείνουμε σε σειρά με τα χρόνια της Red Bull στη Formula 1, το φετινό μονοθέσιο είναι το RB18. Επομένως το 17 έλειπε.

«Και με αυτό το αυτοκίνητο να έχει πραγματικές επιδόσεις στη Formula 1, ένιωσα σωστό ότι μπορεί να αντέξει το βάρος του 17».