Ρεκόρ πωλήσεων για τη Rolls-Royce εντός του 2022 - Ποιο μοντέλο έγινε ανάρπαστο


Η Rolls-Royce έφτασε σε νέο ρεκόρ πωλήσεων μέσα στο 2022, με ένα συγκεκριμένο μοντέλο να ξεχωρίζει στη λίστα.

  • ΦΩΤΟ: ROLLS-ROYCE
  • 10/1/2023

Μπορεί να απευθύνεται στους λίγους, τους ελάχιστους, τους πιο πλούσιους αυτού του κόσμου, όμως για τα δεδομένα της η Rolls-Royce έγραψε νέο ρεκόρ πωλήσεων.

Μέσα σε 118 χρόνια ιστορίας, το 2022 ήταν το πρώτο έτος που η βρετανική μάρκα κατάφερε να πουλήσει πάνω από 6000 αντίτυπα.

Συγκεκριμένα, έφτασε τις 6021 παραδόσεις νέων οχημάτων σε 50 χώρες, επίδοση-ρεκόρ, και με μεγάλη διαφορά από τα προηγούμενα έτη.

Η μεγαλύτερη αύξηση από το 2021 στο 2022 ήρθε σε Μέση Ανατολή, Ασία-Ειρηνικό, Ευρώπη και ΗΠΑ, ενώ Β. και Ν. Αμερική, καθώς και η Κίνα παρέμειναν ψηλά, με τη μεγάλη ασιατική χώρα να αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τη Rolls-Royce.

Όσον αφορά τη σειρά Bespoke, με τις ειδικές, κατά παραγγελία κατασκευές, η Μέση Ανατολή είχε τις περισσότερες εξ αυτών, ενώ συνολικά κατά μέσο όρο οι πελάτες πλήρωσαν περί τα 500.000 ευρώ για κάθε νέο μοντέλο.

Παράλληλα, η Cullinan ήταν το best-seller της εταιρείας, με την Ghost να ακολουθεί, που έφτασε στην πρώτη θέση στην περιοχή της Ασίας.

«Το 2022 ήταν μια σημαντική χρονιά για την Rolls-Royce Motor Cars. Όχι μόνο αποκαλύψαμε τη Rolls-Royce Spectre, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας μας στον κόσμο, αλλά ήταν επίσης η πρώτη χρονιά που παραδώσαμε περισσότερα από 6.000 αυτοκίνητα σε μία περίοδο 12 μηνών, με μεγάλη ζήτηση σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο Torsten Muller-Otvos, Διευθύνων Σύμβουλος της Rolls-Royce.