Ρεκόρ του νέου Audi RS3 Sedan στο Nurburgring (Video)


Με χρόνο 7’:40’’.748 το νέο Audi RS3 Sedan είναι το ταχύτερο όχημα της κατηγορίας του στη θρυλική πίστα του Nürburgring-Nordschleife.

  • KEIMENO: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 3/8/2021

Οι άνθρωποι της Audi προσπάθησαν να αποδείξουν ότι το καινούργιο RS3 Sedan δύναται να είναι το ταχύτερο στην κατηγορία του και το κατάφεραν.

Το πιο σημαντικό πεδίο δράσης για αυτή τη διαδικασία είναι η απαιτητική πίστα του Nürburgring-Nordschleife, εκεί όπου όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες επιδιώκουν να διακριθούν. Η γερμανική εταιρεία δοκίμασε τις δυνατότητες του νέου RS3 Sedan σε αυτή και το αποτέλεσμα ήταν το καλύτερο δυνατό για την ίδια.

Το νέο μοντέλο διαθέτει τον πεντακύλινδρο σε σειρά 2.5 TFSI κινητήρα ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 400 PS και μέγιστη ροπή 500 Nm. Το σύστημα τετρακίνησης quattro που διαθέτει είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενο και έχει ρυθμιστεί για να λειτουργεί με τρόπο που να επιτρέπει την καλύτερη δυνατή πρόσφυση σε όλους τους τροχούς και εντός πίστας.

Για την προσπάθεια να καταρρίψει το ρεκόρ πίστας στην κατηγορία στη λεγόμενη «Πράσινη κόλαση», η Audi τοποθέτησε στο RS3 Sedan τα ημισλίκ ελαστικά Pirelli P Zero Trofeo R και πίσω από το τιμόνι του βρέθηκε ο Frank Stippler, γνωστός οδηγός αγώνων στη Γερμανία. 

Ο χρόνος που σημείωσε ήταν 7’:40’’.748 ο οποίος αποτελεί νέο ρεκόρ για όχημα της κατηγορίας στην οποία ανήκει το Audi RS3 Sedan. Συγκριτικά, ο Stippler σταμάτησε το χρονόμετρο κατά 4’’.64 νωρίτερα από τον προηγούμενο ταχύτερο χρόνο σε αυτή.

 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τη γερμανική εταιρεία, το νέο RS3 επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 3,8 sec και η τελική ταχύτητά του περιορίζεται στα 250 km/h. Ωστόσο, στον προαιρετικό εξοπλισμό του μοντέλου περιλαμβάνεται και το «Performance Package» το οποίο επιτρέπει την αύξησή της στα 290 km/h. Παρακάτω, μπορούμε να δούμε το βίντεο από την προσπάθεια της Audi να καταρρίψει το ρεκόρ.