Renault: Από 13.950€ με απόσυρση η τιμή του Captur (video)


Ξεκινά η διάθεση του νέου γαλλικού crossover πόλης στην ελληνική αγορά.

  • 15/11/2013

Tο πρώτο crossover πόλης της Renault είναι ευέλικτο, κομψό και δυναμικό, εξωτερικά και εσωτερικά.

Εμπνευσμένο από την ιδέα του ομώνυμου πρωτότυπου, το Renault Captur αντιπροσωπεύει μια εντελώς καινούρια θεωρία για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η Renault το αυτοκίνητο.

Το Renault Captur είναι ένα crossover πόλης που συνδυάζει με τον ιδανικότερο τρόπο, τα κυριότερα χαρακτηριστικά από 3 κατηγορίες οχημάτων: την υψηλή θέση οδήγησης, την προσωπικότητα και τη στιβαρότητα ενός αυτοκινήτου ελεύθερου χρόνου (SUV), την ευρυχωρία και την πρακτικότητα ενός πολυμορφικού (MPV) και την οδηγική απόλαυση και την οικονομία ενός οικογενειακού hatchback.

Ο σχεδιασμός του αμαξώματος εκφράζεται μέσα από τις ισορροπημένες και ρευστές γραμμές του, σε έναν συνδυασμό απόλυτης γεωμετρικής αρμονίας. Απίστευτα λειτουργικό, το Renault Captur είναι ταυτόχρονα υπόδειγμα πρακτικότητας και σχεδιαστικής ιδιοφυίας. Το Renault Captur αναδεικνύει την πρωτοτυπία μέσα από τις επιλογές διχρωμίας στο αμάξωμα αλλά και την πληθώρα συνδυασμών εξατομίκευσης, εξασφαλίζοντας έτσι στον καθένα τη δυνατότητα να το προσαρμόσει στις προσωπικές επιθυμίες και προτιμήσεις του.

Σχεδιασμένο για να αιχμαλωτίζει τα βλέμματα αλλά και αληθινά πρακτικό

Χάρη στις συμπαγείς του εξωτερικές διαστάσεις (4.12μ x 1.78μ x 1.57μ) και τους μεγάλους σε διάσταση – 16" ή 17" - τροχούς, το Captur προδιαθέτει για τις σπορτίβ καταβολές του και για τον περιπετειώδη χαρακτήρα του. Το μεγάλο ύψος από το έδαφος (20εκ.) το κατατάσσει εμφανώς στα crossover αυτοκίνητα αλλά επίσης συναντάται και στα καθαρά 4x4 οχήματα. Οι μοντέρνες και πρωτότυπες σχεδιαστικές λεπτομέρειες επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι το Renault Captur έχει σχεδιαστεί πάνω απ΄όλα με στόχο την απόλυτη φιλικότητα στη χρήση.

Στο εσωτερικό, οι γενναιόδωρες διαστάσεις της καμπίνας, χαρίζουν μοναδική αίσθηση ευρυχωρίας. Η πληθώρα προσωπικών επιλογών στο εσωτερικό, το εργονομικό ταμπλό και οι καινοτόμες αποθηκευτικές λύσεις, συνδυάζουν με τον καλύτερο τρόπο την τεχνολογία, την πρακτικότητα και τη μοναδικότητα του Captur.  Η πρώτη έκδοση Authentic διατίθεται με σκουρόχρωμο ή ανοιχτόχρωμο ταμπλό ενώ ιδιαίτερα χρήσιμες αποδεικνύονται οι, μοναδικής σχεδίασης, τσέπες με κορδόνι στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων. Οι νέες αφαιρούμενες επενδύσεις καθισμάτων Zip Collection με φερμουάρ, διαθέσιμες στον βασικό εξοπλισμό της έκδοσης Dynamic, αναδεικνύουν το εσωτερικό του σύμφωνα με το προσωπικό γούστο του εκάστοτε ιδιοκτήτη. Αντικαθίστανται εύκολα, σχεδόν με μια κίνηση, ενώ μπορούν και να πλυθούν διατηρώντας το εσωτερικό του αυτοκινήτου πάντα ανανεωμένο.

Το Renault Captur αναδεικνύεται ιδιαίτερα πρακτικό προσφέροντας πληθώρα καινοτόμων αποθηκευτικών λύσεων, όπως ο αποθηκευτικός χώρος Easy Box χωρητικότητας 11 λίτρων, εύκολα προσβάσιμος ακόμα και από τον οδηγό, καθώς και ο κλειστός αποθηκευτικός χώρος στην κορυφή του ταμπλό που αυξάνει κατακόρυφα τη χρηστικότητα του Captur. Το πορτ-µπαγκάζ µε διαχωριστικό διπλής όψης (η μια με αντιολισθητικό υλικό) προσφέρει άνεση και ευκολία, ενώ πολύ µεγάλος και πρακτικός είναι και ο χώρος αποσκευών που χάρη στην ενιαία συρόμενη πίσω σειρά καθισμάτων προσφέρει ένα απόλυτα επίπεδο πάτωμα χωρητικότητας έως 1.235lt!

Τεχνολογία που προσφέρει απλές και έξυπνες λύσεις

To Renault Captur εφοδιάζεται με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές όπως σύστηµα υποβοήθησης εκκίνησης σε δρόμο με κλίση (Hill Start Assist), επιλογή οδήγησης Eco για επιπλέον οικονομία έως και 10%, αυτόµατο κλιµατισµό, κάρτα/κλειδί Hands Free για κλείδωμα, ξεκλείδωμα και εκκίνηση του κινητήρα από απόσταση, σύστημα πολυμέσων Media Nav με οθόνη αφής 7’’ με Ελληνικό μενού, Ελληνική & Ευρωπαϊκή χαρτογράφηση, ραδιόφωνο, σύνδεση με κινητό τηλέφωνο μέσω bluetooth, λειτουργία audio-streaming για αναπαραγωγή αρχείων ήχου και υποδοχές USB & AUX, αλλά και προβολείς ομίχλης με σύστημα φωτισμού προσαρμοζόμενης κατεύθυνσης.

Οδηγική απόλαυση από το πιο οικονομικό crossover πόλης

Το Renault Captur εφοδιάζουν οι οικονομικότεροι και αποδοτικότεροι στην κλάση τους, από πλευράς κατανάλωσης καυσίµου, κινητήρες με εξαιρετικά χαµηλές εκποµπές CO2, γεγονός που συνεπάγεται ελεύθερη είσοδο στον πράσινο δακτύλιο για όλη την γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων αλλά και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας (1.5 dCi 90hp). Στους βενζινοκινητήρες οι επιλογές είναι ανάµεσα στο 3κύλινδρο μηχανολογικό επίτευγμα TCe 90 (0,9lt, µε µηχανικό πεντατάχυτο κιβώτιο) με κατανάλωση που δεν ξεπερνά τα 4,9lt/100km και εκπομπές CO2 που περιορίζονται στα 113gr/km και τον TCe 120 (1,2lt, µε αυτόµατο εξατάχυτο κιβώτιο διπλού συµπλέκτη EDC) που συνδυάζει και αυτός με τον καλύτερο τρόπο την απόδοση με την οικονομία (5,4lt/100km και 125gr/km εκπομπές CO2).

Αλλά και στους κινητήρες Diesel, ο νέος Energy dCi 90 είναι απλά ο καλύτερος κινητήρας της γενιάς του!

Οι εντυπωσιακές τιμές κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων (3,6lt/100km και μόλις 95gr/km CO2 αντίστοιχα), εξασφαλίζουν μια ιδιαίτερα οικονομική και ευχάριστη οδήγηση. Ο νέος κινητήρας dCi 90 EDC με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (διαθέσιμος από τις αρχές του 2014), συνδυάζει αρμονικά την χαμηλή κατανάλωση με την άκρως πολιτισμένη λειτουργία και αποτελεί μια από τις ελάχιστες προτάσεις της αγοράς για αυτόματο κιβώτιο σε κινητήρα πετρελαίου, ενώ με κατανάλωση μόλις 3,9lt/100km και εκπομπές CO2 στα 103gr/km, αναμένεται να πρωταγωνιστήσει...

Μοναδικές επιλογές προσωπικής διαμόρφωσης

Στο Renault Captur, υπάρχει πληθώρα επιλογών προσωπικής διαμόρφωσης τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, που ικανοποιούν και τα πιο απαιτητικά γούστα: διχρωμία στο αμάξωμα, στην οροφή, στις κολώνες και στους καθρέπτες, πρωτότυπα αυτοκόλλητα σε μεγάλη ποικιλία, ζάντες σε διάφορα χρώματα και σχέδια, μεγάλη ποικιλία επιλογών στο εσωτερικό (τους αεραγωγούς, την κεντρική κονσόλα και το περίγραμμα των ηχείων, καθώς και στον καινοτόμο αποθηκευτικό χώρο Easy Box. Οι ίδιες αποχρώσεις συνδυάζονται και με την ταπετσαρία των καθισμάτων, ενώ επιπλέον διατίθενται και πολλά «πακέτα» εσωτερικής και εξωτερικής διαμόρφωσης.

Το Renault Captur διατίθεται σε 4 χρωματικές επιλογές επενδύσεων καθισμάτων για τα δύο πρώτα επίπεδα εξοπλισμού (Authentic & Expression), και 5 επιλογές αφαιρούμενων καλυμμάτων με φερμουάρ Zip Collection, προαιρετικά στην έκδοση Expression και στον βασικό εξοπλισμό της έκδοσης Dynamic.

Κορυφαία ενεργητική και παθητική ασφάλεια

Η ασφάλεια βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της Renault και το Captur δεν θα μπορούσε βέβαια να αποτελέσει εξαίρεση. Από την ενισχυμένη δομή αμαξώματος, τους μετωπικούς και πλευρικούς αερόσακους, τον αισθητήρα πίεσης για αναγνώριση της σφοδρότητας της σύγκρουσης, τις ζώνες ασφαλείας εμπρός με προεντατήρες αλλά και τα ρυθμιζόμενα σε ύψος προσκέφαλα, η Renault διασφαλίζει κορυφαία ασφάλεια οδηγού και επιβατών. Έτσι στα ιδιαίτερα αυστηρά τεστ πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισµού EuroNCAP, το Renault Captur αρίστευσε κατακτώντας τη μέγιστη διάκριση των 5 αστέρων.

Τιμές και εξοπλισμός

Το Renault Captur διατίθεται σε τρεις πλούσια εξοπλισμένες εκδόσεις: AUTHENTIC, EXPRESSION, DYNAMIC.

AUTHENTIC ΑΠΟ 13.950€ (συμπεριλαμβάνεται το όφελος απόσυρσης)

Η έκδοση Authentic διαθέτει μεταξύ άλλων στον βασικό εξοπλισμό:

Cruise control και περιοριστή ταχύτητας με χειριστήρια στο τιμόνι
Ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας (ESP) & Σύστημα αντισπιναρίσματος (ASR)
Σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε οδόστρωμα με κλίση (HSΑ), Λειτουργία Stop & Start (εκτός από τους EDC κινητήρες)
Air Condition με φίλτρο γύρης
Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους & θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες
Κάρτα Renault με τηλεχειρισμό για κλείδωμα, ξεκλείδωμα και ενεργοποίηση εσωτερικών φώτων καμπίνας
Εμπρός και πίσω ηλεκτρικά παράθυρα
Επιλογή οδήγησης ECO
Ένδειξη προτεινόμενης σχέσης ταχύτητας (GSI)
Ράδιο CD με 4 ηχεία, Bluetooth-hands free & θύρες USB & AUX
Χειρισμό ηχοσυστήματος & τηλεφώνου από το τιμόνι
Καινοτόμο αποθηκευτικό χώρο συνοδηγού Easy Box χωρητικότητας 11 λίτρων
Ενιαία συρόμενο πίσω κάθισμα (κατά 16cm)
Διαχωριστικό πατώματος χώρου αποσκευών

Στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: Ταμπλό ανοικτό γκρι & επενδύσεις καθισμάτων μπλε/ιβουάρ, Περίγραμμα κεντρικής κονσόλας, αεραγωγών (εσωτερικά), εμπρός ηχείων σε γκρι χρώμα και συρτάρι Easy Box σε ιβουάρ χρώμα.

EXPRESSION ΑΠΟ 15.500€ (συμπεριλαμβάνεται το όφελος απόσυρσης)

Η έκδοση Expression διαθέτει μεταξύ άλλων, επιπλέον της έκδοσης Authentic, στο βασικό εξοπλισμό:

Αυτόματο κλιματισμό
Αισθητήρες φωτεινότητας & βροχής
Προβολείς ομίχλης (εμπρός) σε πλαίσιο χρωμίου
Ζάντες αλουμινίου 16" Silver
Εφεδρικό τροχό σε μέγεθος εξοικονόμησης χώρου
Χρωμιωμένα διακοσμητικά στοιχεία στην εμπρός μάσκα & στην πλαϊνή προστατευτική λωρίδα του αμαξώματος
Ταμπλό γκρι ανθρακί & επενδύσεις καθισμάτων σε χρώμα πορτοκαλί/γκρι ανθρακί ή γκρι ανοικτό/ανθρακί
Περίγραμμα κεντρικής κονσόλας, αεραγωγών (εσωτερικά) και εμπρός ηχείων  σε γκρι χρώμα και συρτάρι Easy Box σε ιβουάρ χρώμα

Στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: Σύστημα πολυμέσων MEDIA NAV με οθόνη αφής 7" & Ευρωπαϊκή χαρτογράφηση, Ζάντες αλουμινίου 17" diamante σε χρώμα: πορτοκαλί, ιβουάρ ή μαύρο, Πακέτο εξωτερικής διαμόρφωσης Pack Look: διακοσμητική λωρίδα στη μάσκα, στα πλαϊνά προστατευτικά, στη πόρτα του χώρου αποσκευών καθώς και στο πλαίσιο των προβολέων ομίχλης σε χρώμα: πορτοκαλί, ιβουάρ ή μαύρο, Διακοσμητικά αυτοκόλλητα με θέμα CAPTUR, MAP & LOSANGE, Αφαιρούμενα καθίσματα "Zip Collection" με δυνατότητα πλυσίματος, σε ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, Πακέτα εσωτερικής διαμόρφωσης CAPTUR & LOSANGE.

DYNAMIC ΑΠΟ 16.900€ (συμπεριλαμβάνεται το όφελος απόσυρσης)

Η έκδοση Dynamic διαθέτει μεταξύ άλλων, επιπλέον της έκδοσης Expression, στον βασικό εξοπλισμό:

Διχρωμία αμαξώματος (αμάξωμα με οροφή/κολώνες/καθρέπτες)
Σύστημα πολυμέσων MEDIA NAV με οθόνη αφής 7" & Ευρωπαϊκή χαρτογράφηση
Ζάντες αλουμινίου 17" Silver
Εμπρόσθιοι προβολείς με σύστημα φωτισμού προσαρμοζόμενης κατεύθυνσης
Κάρτα Renault "Hands Free"
Αφαιρούμενα καλύμματα καθισμάτων «Zip Collection» με δυνατότητα πλυσίματος σε ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων
Δερμάτινο τιμόνι & λεβιέ ταχυτήτων
Διακοσμητικά στοιχεία χρωμίου στα φωτιστικά σώματα και στην πίσω πόρτα

Στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: Κάμερα οπισθοπορείας και ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες, Ζάντες diamante σε χρώμα: πορτοκαλί, ιβουάρ ή μαύρο, Πακέτο "Black Pack": ζάντες diamante μαύρου χρώματος και σκούρα φιμέ κρύσταλλα στα πλαϊνά παράθυρα και στο παράθυρο του χώρου αποσκευών, Διακοσμητικά αυτοκόλλητα με θέμα CAPTUR, MAP & LOSANGE, Πακέτα εσωτερικής διαμόρφωσης CAPTUR & LOSANGE.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΔΩΡΟ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ

To Renault Captur, ειδικά για το λανσάρισμά του προσφέρεται με δώρο το όφελος απόσυρσης (εκτός από τον κινητήρα 0.9 TCe 90hp στον οποίο παρέχεται έκπτωση 300€, ίση με το όφελος απόσυρσης) για συγκεκριμένες εκδόσεις με διαφοροποιημένο εξοπλισμό σε συγκεκριμένο αριθμό αυτοκινήτων.

Αναλυτικά:

0.9 TCe 90hp Expression με 14.800€ (στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται Air Condition αντί για Αυτόματο Κλιματισμό ενώ δεν περιλαμβάνονται αισθητήρες βροχής και φωτεινότητας)
1.2 TCe 120hp Expression EDC με 17.490€ (στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται Air Condition αντί για Αυτόματο Κλιματισμό ενώ δεν περιλαμβάνονται αισθητήρες βροχής και φωτεινότητας)
1.5 dCi 90hp Expression με 17.125€ (στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται Air Condition αντί για Αυτόματο Κλιματισμό και δεν περιλαμβάνονται ζάντες αλουμινίου και αισθητήρες βροχής και φωτεινότητας)
1.5 dCi 90hp Expression με 17.510€ (στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται Air Condition αντί για Αυτόματο Κλιματισμό ενώ δεν περιλαμβάνονται αισθητήρες βροχής και φωτεινότητας)